FREDAG 7 DECEMBER 2018 ・ Stefan ser till att ”Gabby” blir utskriven från psyket och ser fram emot att bilda familjen han har drömt om. Gabi planerar en ny kupp mot Stefan. Rafe får en chock när han äntligen hittar Hope.

Stefan tar hem ”Gabby”

Abigails bluff ger resultat i dag när Stefan bestämmer sig för att bevilja hennes vädjan att bli utskriven från mentalsjukhuset – övertygad om att hon har blivit Gabby igen. På vägen hem stannar de förbi på sjukhuset för att hämta ”sin” dotter Charlotte, samtidigt som Jennifer kommer dit för att besöka sitt barnbarn. Hon rasar av ilska när Stefan berättar vad han har gjort och kräver att han lämnar tillbaka hennes dotter till Bayview där hon får den läkarvård hon behöver. Stämningen blir spänd när Abigail dyker upp, utklädd i Gabby-munderingen, och klargör att hon ska åka hem med sin man och påbörja deras nya familjeliv tillsammans. En panikslagen Jennifer kontaktar Chad och berättar att deras värsta farhågor har blivit verklighet. ”Gabby är tillbaka och hon har total kontroll.”

Gabis nya intrig

Samtidigt får Gabi hjälp av Kate med att koka ihop en ny komplott. Chad måste få veta att han är Charlottes pappa, men de ska se till att Stefan blir anklagad för fifflandet med faderskapsprovet. Sen ska Gabi säkra sin plats som Chads nya fru innan Abigail blir utskriven från psyket. Hon anar förstås inte att hennes fiende redan är på väg hem. Gabi beger sig till DiMeras herrgård för att bryta sig in i kassaskåpet och plantera det ursprungliga DNA-resultatet där, men blir avbruten när ”Gabby” dyker upp och kräver att få veta vad hon sysslar med!

Operation fiasko

Hope och Teds plan att lura Ben Weston i en fälla misslyckas fullständigt i dag. På Teds begäran kommer Ben till motellrummet för att diskutera den påhittade stämningsansökan mot Salempolisen som Ted har föreslagit. Men när advokaten försöker få Ben att erkänna sig skyldig till mordbrand, blir han misstänksam och avslöjar istället sina egna dolda avsikter med mötet – och att han numera är anställd av Stefan DiMera. Ted fruktar för sitt liv och ropar på Hope, som blir tvungen att uppenbara sig och tar Ben under pistolhot. Ben genomskådar bluffen och anklagar Hope för brottsprovokation. När Hope påtalar hans dejt med Ciara kvällen innan, väljer Ben att lugn gå därifrån – och informerar sedan Stefan om vad som har hänt.

Rafe tror det när han ser det

Efter den misslyckade operationen är Ted mer skrajsen än nånsin. Inte nog med att Stefan DiMera vill döda honom – nu har han lyckats reta upp en seriemördare också. Han kräver fortsatt polisbeskydd. Hope går med på att låta honom gömma sig i stugan igen. Medan Ted tar en dusch, bestämmer sig Hope för att ringa till Rafe och berätta hela sanningen – men det behövs inte, för han knackar på dörren istället och får en chock när Hope släpper in honom och han möts av Ted Laurent endast iklädd en handduk!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.