ONSDAG 21 FEBRUARI, 2018 · Nicole hjälper Chloe att föda barnet, ovetande om att hon själv är mamman! Dario upptäcker att han är under utredning, Andre hotar att avslöja Abby för sin bror och JJ konfronterar Gabi om hennes otrohetskyss!

En jungfrufödsel till jul

Det är en ny dag i Salem… och Chicago, där Chloe och Nicole är strandsatta på ett motellrum på grund av en snöstorm. Chloes förlossningsvärkar lugnade tydligen ner sig under natten, men nu är det dags igen. Nicole räknar minuterna mellan varje värk och damerna förstår att barnet snart är på väg. ”Jag skulle ju föda på sjukhus den här gången” utbrister Chloe, men nöden har ingen lag. Ångesten över att hon egentligen inte är barnets biologiska mamma gnager inom Chloe och hon gör flera diffusa försök att avslöja sanningen, men Nicole förstår inte vad hon menar. Till slut förlöser Nicole barnet, som visar sig vara en flicka och inte en pojke som Chloe trodde först. ”Hon ser ut precis som sin mamma” noterar Nicole, vilket Chloe håller med om. Vad ska hon heta då? Chloe föreslår att Nicole döper henne. Det vore inte mer än rätt. Till slut verkar Chloe vara på väg att avslöja hela den chockerande sanningen, men svimmar av utmattning innan hon hinner klämma fram orden. Samtidigt hemma i Salem är Deimos och Brady djupt oroliga för damerna. Räddningstjänsten är upptagen med annat, så herrarna inser att de själva måste rädda dem. Brady fixar en snöskoter, medan Deimos hyr en helikopter. Vem ska hinna fram först?

Gruffigt i gränden

Dario blir irriterad när han upptäcker att Paul rotar i hans varuleverans bakom nattklubben. Han förstår att Paul är anlitad av någon och hotar med stryk om han inte avslöjar vem. Sonny dyker upp och tar på sig ansvaret. Senare klampar Dario in till Kiriakis herrgård och kräver att Deimos ger Sonny strama tyglar och slutar snoka i hans affärer. Hans gormande antyder förstås att något illegalt pågår, så Deimos ger Sonny tillåtelse att fortsätta utredningen.

Dubbel utpressning

Andre ger Abigail ett skarpt ultimatum – om hon inte avslöjar sig för Chad så måste han göra det. Chad är trots allt hans bror och Andre känner sig skyldig att berätta sanningen. Abby ger tillbaka med samma mynt – om Andre avslöjar henne, berättar hon att han har skyddat henne hela tiden och låtit sin bror sörja i onödan.

Brustna hjärtan

JJ blir upprörd när Abby kommer hem och berättar att hon såg Chad och Gabi kyssas. ”Du måste ha missuppfattat” säger JJ och vägrar tro att hans flickvän skulle ha vänstrat. Senare hittar han Gabi på torget och konfronterar henne – är det sant att hon kysste Chad? Gabi förstår inte hur JJ kan veta det, och försöker byta samtalsämne till hans svek istället. Hon hörde honom säga till sin mamma att han hemlighåller något för henne om en annan kvinna. Hon trodde att hon kunde lita på JJ, men det var tydligen ett misstag. Det här var droppen och nu är det slut! Gabi lämnar honom med ilskna steg, medan JJ står kvar och ser förvirrad ut. Det var ju hon som som kysste Chad, så hur blev han boven i dramat?


Kommentera