GAMLA SYNDER · En svensk kvinna orsakade kaos mellan bästa vännerna Bo och Steve på 80-talet och nu verkar hon vara inblandad i Bos försvinnande!

Rör inte min kompis

Steve Johnson gjorde nyligen en uppmärksammad återkomst till Salem och hade bara ett mål i sikte – att återförenas med sin familj. Nu har inte det gått så bra eftersom varken hans ex-fru eller son vill veta av honom, så Steve har ändrat fokus och istället bestämt sig för att leta rätt på sin gamla barndomsvän Bo Brady, som försvann från stan för ett par år sen. Till skillnad från alla andra i Salem, vägrar Steve tro att Bo skulle ha övergett sin familj och håller sig borta frivilligt. Han anar att något skumt ligger bakom det hela, och det har han helt rätt i. Vi tittare har blivit vittne till scener där Bo är tillfångatagen i en unken fängelsecell och blir torterad dagligen av grymma terrorister. Många frågetecken återstår fortfarande, men Steve upptäcker att Bo har befunnit sig i Hamburg och sedan Köpenhamn. Han visar ett foto för Victor som är taget i Köpenhamn, där Bo syns tillsammans med en blond kvinna. Victor känner igen kvinnan direkt och kallar henne för Britta Englund. ”Vem?” undrar nog de flesta av oss, men det visar sig att Britta Englund var en svensk ”femme fatale” som orsakade kaos för Bo och Steve när året var 1986!

Steve spelar munspel på en gata i ”Stockholm.”

Triangeldrama i Stockholm

Steve och Bo har varit bästa vänner ända sedan de tjänstgjorde i handelsflottan under sin ungdom. Det innebar många resor till alla världens hörn, bland annat Stockholm i Sverige. Och där lärde de känna den blonda damen Britta. Alla tre blev goda vänner, men så småningom utvecklades även starkare känslor – och Britta dubbeldejtade dem båda utan att de visste om det. Hon övertalade till och med grabbarna att skaffa likadana tatueringar, en symbol med tre dolkar, som skulle förena dem tre för evigt. Bo kokade av svartsjuka när han en kväll hittade Britta och Steve i säng tillsammans. Han gick till våldsamt angrepp mot Steve – och högg honom i ögat med en kniv! Det är därför som Steve är enögd och bär en läderlapp.

Misstänkt för mord

Åren gick och Bo återvände hem till Salem, där han förälskade sig i Hope Brady. Senare kom Steve hem och grabbarna blev goda vänner igen. Britta ställde till med nya problem för dem när det visade sig att deras tatueringar innehöll värdefull information, och senare blev Steve misstänkt för att ha mördat henne.

Officiellt är Britta Englund alltså död, men fotot som Steve har fått tag i tyder på att hon, eller en dubbelgångare, är inblandad i Bos försvinnande, så nu reser Steve till Mexiko för att avslöja sanningen!


En kommentar

  1. Pingback: Eve får oväntat besök! – Våra bästa år | Days.nu

Kommentera