FREDAG 4 AUGUSTI 2017 · Släkt och vänner samlas för att ta farväl av Paige vid hennes begravning. André har en plan för att hjälpa Chad.

Paige hälsar på från andra sidan

Salem vaknar upp till en ny dag, som kommer att bli den svåraste någonsin för somliga. Det har blivit dags att ta farväl av Paige Larson. Eve är helt tom inombords när hon gör sig i ordning inför begravningen. Hon föreställer sig en ljus och lycklig framtid om Paige fortfarande hade levt, där hon tar examen från college, hittar kärleken igen och skaffar barn – en framtid som nu har berövats henne på grund av en mördares vansinnesdåd.

Ingen vill ha Eddies hjälp

Eduardo börjar dagen med att besöka polisstationen och erbjuder Justin att hjälpa till i sökandet efter Chad. Justin tackar inte bara nej till hans erbjudande, utan varnar honom även för att såra Eve mer. Gabi blir förvånad när hon får veta att Rafe ska gå på Paiges begravning. Kände han henne? Rafe hittar på en ursäkt istället för att berätta sanningen – att Paige var deras syster och att deras pappa är tillbaka i stan. Senare när Eduardo erbjuder sig att hjälpa till med mordutredningen, blir Rafe ännu mer irriterad och kräver att han lämnar stan efter begravningen. Det har Eddie inga planer på att göra – inte förrän mördaren är gripen.

Skyller Rafe problemen som familjen har haft på Eduardo? Galen Gering (Rafe) säger:

”Det hjälpte uppenbarligen inte. Rafe skyller inte på Eduardo. Han är arg för att Eduardo övergav sin familj och inte tog ansvar. Vem vet? Kanske det hade sett annorlunda ut för Arianna och Gabi om Eduardo hade varit närvarande i deras liv.”

Ett sista farväl

Theresa är helt bedrövad över att ha förlorat sin systerdotter. Hon ber Brady att följa med på begravningen, vilket han gör. Eve är väldigt sammanbiten under hela ceremonin. Tårarna har tagit slut och utbytts mot ren och skär ilska. Efteråt stannar hon kvar ensam vid kistan, när ”Paige” plötsligt uppenbarar sig och förlåter sin mamma för allt. Efter begravningen samlas alla på nattklubben för att ta ett sista farväl av Paige. Eve ventilerar sin ilska mot Jennifer, JJ och alla andra som hon anser har behandlat hennes dotter oförrätt. Stämningen blir ännu mer laddad när ett TV-team dyker upp på beställning och Eddie gör ett uttalande framför kameran där han vädjar till allmänheten om hjälp att hitta seriemördaren Chad – och utfäster en belöning på 100 000 dollar.

Planen för att rädda Chad

Samtidigt återvänder Chad till herrgården och får veta hur polisen avslöjade hans gömställe. André hävdar att han har kommit tillbaka till Salem för att hjälpa till. Chad är först skeptisk, men går sen med på att ta emot sin familjs hjälp. De misstänker att Clyde Weston försöker sätta dit Chad, så André föreslår att de gillrar en fälla åt skurken.

Livet går vidare

Efter Paiges begravning inser JJ att han måste bli en bättre man – som han ville vara åt Paige, men inte kunde. Han ringer ett hemlighetsfullt samtal och kräver ett möte med någon.


2 kommentarer

  1. Hejsan! jag undrar bara när avsnitten läggs upp för jag ser ju bara torsdag avsnitt men inte fredag
    vore tacksam för svar

Kommentera