FREDAG 11 JANUARI, 2019 ・ Hope avbryter Ben och Ciaras dejt och berättar något som hotar deras förhållande. Chad vädjar till Abby om en till chans. Rafe tar i med hårdhandskarna med Stefan.

Sanningen om Ben

Ben dyker upp utanför Ciaras dörr med en bukett rosor i dag – som kompensation för att han tvingades ställa in deras planerade MC-tur på julafton. Han var ju upptagen med att kidnappa Gabi då. Rosor är inte Ciaras favoritblommor, men hon förlåter honom ändå – och paret bestämmer sig för att ha sin dejt i dag istället. Senare kommer de hem och börjar mysa på soffan, men blir abrupt avbrutna när Hope bankar på dörren med oroväckande nyheter. “Medan resten av världen öppnade julklappar med sina nära och kära på julafton, ägnade sig Ben åt att kidnappa Gabi Hernandez.” Ciara vänder blicken mot Ben och frågar om det är sant. Han varken bekräftar eller förnekar, så hon förstår att det är det. Kan Ciara acceptera det här, eller är romansen med Ben över innan den knappt har börjat? Det får vi veta nästa vecka!

Landsförrädaren Stefan

Även Rafe blir upprörd över nyheten att hans syster blev kidnappad, men han väljer att rikta sin ilska mot den riktiga boven i dramat – Stefan DiMera. Som bilden ovanför avslöjar blir det riktigt hårda tag. Rafe hade gärna velat sätta skurken bakom lås och bom, men ord står mot ord och tyvärr är Gabi inte så trovärdig efter att alla hennes lögner har avslöjats. Rafe är på väg att lämna DiMera-huset, när han får ett telefonsamtal från polisstationen med en glädjande nyhet. Stefan är misstänkt för landsförräderi efter spionhärvan med Steves ögon och FBI har utfärdat en arrestorder. Så Rafe får släpa med sig Stefan till häktet trots allt.

Kärlek eller pengar?

Jack kräver att få veta varför Eve ljuger för honom. De älskade inte alls varandra när de var gifta, utan handlade bara om pengar. Eve erkänner att han har rätt, men hävdar att de båda var ute efter arvet och att äktenskapet var en ömsesidig uppgörelse. Visserligen älskade de aldrig med varandra, men Eve tycker att de kan kompensera det nu istället. “Nog känner du dragningskraften?” viskar hon förföriskt.

Chad får nobben

Chad blir förvånad och upprörd när Abigail berättar att hon inte kommer att anmäla Gabi för den terror som hon har utsatt dem för i flera månader. Gabi måste leva med det hon har gjort och Abby anser att det räcker som straff. Hon vill fokusera på sina barn och att vara en god förebild åt dem. Chad protesterar högt och vill inte låta Gabi komma undan. “Jag vill att hon ska lida,” fräser han, vilket bara gör Abby ännu mer irriterad på honom. Hon känner inte igen mannen hon gifte sig med längre. “Varje gång jag ser dig tänker jag bara på mannen som slet mitt barn ur famnen på mig,” säger Abby och konstaterar att hon inte kan ge honom en till chans. Det går bara inte. Chad vägrar ge upp. Han tänker kämpa för att rätta till alla fel och se till att de blir en familj igen – oavsett om Abby är intresserad eller inte, tydligen! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.