BRÖLLOP · Eve avbryter Jack och Jennifers bröllop med en chocknyhet: ”Jag är gravid med hans barn!”

Från toppen till botten

För bara ett par månader sedan var Eve Donovan gift med mannen hon älskade och på väg att bli Salems borgmästarehustru och få sin efterlängtade hämnd på ärkefienden Jennifer Horton. Men när Jack Deveraux fick tillbaka minnet visade det sig att hela hennes framtid var ett luftslott. Jack kom inte bara ihåg vem han själv var, utan att Jennifer var kvinnan han älskade – och att Eve var kvinnan som han hatade! Nu har skilsmässan gått igenom och Eve har förlorat precis allt – sin man, sin tjusiga titel och självrespekt. Men precis när det verkar som att hon inte kan sjunka lägre, så visar det sig ändå finnas utrymme för det.

Ovälkommen bröllopsgäst

I dag dränker Eve sina sorger på Brady Pub och beklagar sig till bartendern Roman om livets orättvisor. Hon känner sig hatad av alla i stan och grämer sig något enormt över att Jennifers alla drömmar är på väg att gå i uppfyllelse. När Eve är så överförfriskad att Roman vägrar servera mer alkohol, lämnar hon puben med ilskna steg och löften om hämnd. Ett gyllene tillfälle till det uppstår när hon ska gena över torget och ser att det pågår ett bröllop – mellan hennes exmake Jack och hans livs kärlek Jennifer. Precis när vigselförrättaren ställer den obligatoriska frågan om någon av åskådarna har invändningar mot det här äktenskapet, höjer Eve sin röst och ber att få svara på frågan. JJ försöker hindra henne, men Eve chockar både brudparet och alla bröllopsgästerna med en nyhet: ”Jag är gravid med hans barn!”

Eve erkänner sig besegrad

Ingen kan undgå att märka hur berusad Eve är och de förstår att hennes offentliga utspel bara är ett desperat försök att sabotera Jack och Jennifers lycka. JJ försöker slänga ut henne från lokalen och tror inte för ett ögonblick att hon är gravid. ”Du är för gammal!” utbrister han, vilket förstås en kvinna aldrig gillar att höra. Jennifer väljer att hantera situationen så stilfullt som möjligt. Lugnt och sansat ber hon sin fiende att släppa den här meningslösa vendettan. ”Du kan säga sårande saker och göra sårande saker, men du kan inte hindra Jack och mig från att älska varandra.” Eve inser att hennes kupp har misslyckats och erkänner att hon inte är gravid. ”Varsågod och gift dig med den här självgoda subban då,” sluddrar hon fram och ryter till alla bröllopsgästerna att de gör henne illamående, innan Maggie lyckas ta med henne därifrån.

Ge upp eller ge igen?

Medan Jack och Jennifer återupptar sin bröllopsceremoni och slutligen blir man och hustru igen, kommer Eve tillbaka till sitt hotellrum och slänger sig på sängen. ”Det är inte rättvist”, gråter hon och konstaterar att hon har förlorat nu igen. Kommer Eve att ge upp eller ge igen?

One Comment

  1. Så var det , Nu hamnar väl Jennifer på sjukhus. Inte speciellt trevligt med prinsessan Gina Varför,,

Leave a Comment