TISDAG 1 JANUARI, 2019 ・ Abigail och Chad får ett julmirakel som förändrar allt. Sonny får anledning att skämmas för sin nya make under barnens julfest på sjukhuset. Abe får en väntad julklapp från Sheila.

Efterlängtat avslöjande

Efter månader av lögner och intriger är det äntligen dags för en stor sanning att avslöjas – och den gör det i dagens avsnitt! 😀 I går lämnade Abigail skilsmässopapper till Stefan och lämnade herrgården med sin dotter. I dag knackar Stefan på dörren till familjen Hortons föräldrahem och kräver att få lämna en julklapp till flickan – och att hon ska följa med honom hem igen. En bitter dispyt utbryter, vilket utlöser Julies förträngda minnen av vad som hände innan hon ramlade ner för trappan – att hon hittade resultatet från faderskapstestet i Gabis rum, som bevisar att Chad är pappan till Charlotte. “Dumheter,” hävdar Stefan och tror att Julie lider av en hjärnskakning, men damen är säker på sin sak. Plötsligt faller pusselbitarna på plats för Abigail. Hon minns att det var Gabi som övertalade henne att göra faderskapstestet – förmodligen för att kunna fiffla med resultatet.

God jul, Chad

Sanningen måste fastställas en gång för alla, så Abby och Stefan beger sig till Kaylas kontor på sjukhuset och berättar vad som har hänt. Kayla kollar uppgifterna i databasen, som mycket riktigt bekräftar att Chad är pappan till barnet. Samtidigt anar inte Gabi att hennes lögner har avslöjats, och planerar att bilda en ny familj tillsammans med Chad och deras barn. Medan hon går för att packa sina saker, dyker Abby upp och ger Chad en julklapp som han sent kommer att glömma. “Det här är din dotter. Vår dotter.”

Sonny kysser tomten

En av Salems jultraditioner avhandlas i dagens avsnitt – julfesten för barnen på sjukhuset. I år är det Kayla som läser en snutt ur julevangeliet. Sonny är på plats för att överlämna en donation från sin familj, vilket Leo utnyttjar till att introducera sig själv för stans societet som Sonnys nya make. Will gråter inombords när han ser spektaklet utspelas, så morfar Roman hjälper honom att ordna en stulen julkyss från Sonny när Leo vänder ryggen till.

Oväntad julromans?

Abe Carvers jul har inte levt upp till förväntningarna. Det var meningen att han skulle fira helgen med Valerie i Washington, men tydligen var stämningen så spänd mellan dem att Abe valde att ta ett tidigare flyg hem. Nu är han deppig, men Sheila har en julklapp som kanske kan få honom på bättre humör. Hon förstörde hans fina skor för några veckor sedan och nu har hon köpt ett nytt par åt honom – ett par anskrämliga sneakers som hon övertalar Abe att ta på sig. De passar inte direkt till hans kostym, men Sheila lovar att fixa hans andra “stilproblem” längre fram. Senare på sjukhusets julfest, lyckas Sheila få Abe att svänga sina lurviga till rapmusik. Det börjar verka kärlek, banne mig! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.