HÄLSA・Chandler Massey (Will) om svårigheterna med att komma i form. ✓ Frossa och sen kräkas i smyg. ✓ Åt en stor förpackning Oreo-kex i söndags.

Foto: Instagram / therealcmassey

Inte kameraredo

Chandler Massey har hyllats för sin tolkning av Will Horton i vår favoritsåpa Våra bästa år många gånger om. Bland annat har han kammat hem skådisvärldens allra finaste utmärkelse Emmy Awards tre år i rad – 2012, 2013 och 2014. Men för att lyckas som såpaskådis i Hollywood räcker det inte med att bara ha talang. Det gäller att även se bra ut och vara ”kameraredo” för alla scener som kräver en bar överkropp. I ett långt och öppenhjärtigt inlägg på Instagram berättar nu Massey att han inte kände sig nöjd med sin kropp när han återvände till såpan för ett par år sedan, efter en fyra år lång frånvaro.

”Min vikt har varit ett hinder i tre år. Den vänstra bilden (ovan) är jag 2016 – 87 kg och 30 procents kroppsfett. Jag hade varit borta från Days i två år och slutat bry mig fullständigt. Jag rationaliserade min livsstil genom att intala mig själv att när jag började jobba igen, så kunde jag enkelt bli av med kilona och bli ”kameraredo.”

Testade alla dieter

Och året därpå uppstod den möjligheten, när Massey blev erbjuden att komma tillbaka till serien och tackade ja. Men att komma i form igen visade sig inte bli så enkelt som han hade trott. ”Fettet som jag trodde skulle smälta bort från min kropp som smör på en varm pannkaka, vägrade lämna kroppen. Jag försökte med allt för att fettcellerna skulle försvinna. Fasta, paleo, whole30, cico, keto, juicer och inga kolhydrater. Jag försökte vädja till min fåfänga, stolthet, ilska och skam. Inget fungerade. Om du tittar på Days så märkte du säkert att jag såg annorlunda ut den andra gången gillt. Det fanns en anledning till att Christopher Sean (Paul) var utan skjorta i alla scener medan jag slappade i en rutig pyjamas.”

Skam den som ger sig

I sitt inlägg avslöjar Massey även att kampen mot kilona tog en osund vändning. ”Vissa kvällar efter att ha frossat i en förpackning Lucky Charms (söta frukostflingor) intalade jag mig själv att det här bara var en del av processen att bli äldre. Jag skulle aldrig komma i form igen, så varför fortsätta det här mönstret med att svälta mig och frossa, kräkas i smyg efter att mina rumskompisar hade somnat och försöka att motivera mig själv. Jag gav upp hundra gånger under de tre åren. Jag försökte igen 101 gånger.”

Den stora insikten

Till slut insåg Massey vad problemet egentligen handlade om. ”Jag kan inte peka på en specifik händelse som blev vändpunkten. Jag tror snarare att det var en process där jag lärde mig nånting av varje misslyckande. Istället för att hålla fast vid en trendig diet, började jag kritiskt granska min relation till mat. Jag insåg att mina dåliga matvanor var kopplade till negativa känslor. När jag lärde mig att känna igen och hantera de känslorna, insåg jag vad mat egentligen är – ett verktyg, inte ett plåster. Det var ingen enkel resa. Senast i söndags åt jag en stor förpackning med Oreo (kex) för att jag var upprörd över Game of Thrones. Men efter varje steg bakåt lyckas jag förlåta mig själv och ta två steg framåt. Bilden till höger är mig i går. Nu väger jag 72 kg och har 12% kroppsfett – nära ett mål som jag skrev på min badrumsspegel för tre år sen. Jag skäms inte för personen till vänster längre, men jag är jäkligt stolt över mannen till höger.” □

Se hela Chandler Masseys inlägg på Instagram här »

Lämna en kommentar