TORSDAG 11 APRIL 2019・Tripp och Haleys förhållande blir starkt ifrågasatt under förhöret med myndigheterna. Claire blir nervös när JJ frågar ut henne om tändaren. Hope berättar för Ben om Jordans hemlighet. Rafe kommer tillbaka från Kalifornien med överraskande nyheter.

Det avgörande förhöret

I dag är en avgörande dag för Haley Chen. Hon och Tripp ska bli förhörda av myndigheterna och försöka övertyga dem om att deras förhållande är äkta. Om planen lyckas får Haley uppehållstillstånd och annars… får hon ta “nästa roddbåt till Kina” som Claire hoppas på. Paret väntar nervöst på polisstationen och försöker memorera detaljer om varandra som kan dyka upp under förhöret. De blir presenterade för agent Laverne Smith från tullkriminalen ICE, som klargör direkt att hon tvivlar på sanningshalten i deras kärlekshistoria. Tripp och Haley blir hårt angripna med påståenden som tyder på att deras förhållande är en bluff – som det faktum att Tripp nyligen hade en annan flickvän och att Haley bodde hemma hos JJ Deveraux, och delade en kyss med honom enligt uppgift från hans pappa. Tripp och Haley ger sina bästa motargument och hävdar att kärlek vid första ögonkastet uppstod när de träffades på sjukhuset. Det går ganska bra, för senare berättar de för JJ och Claire att agenten inte kunde motbevisa deras påståenden – men de kommer att vara hårt bevakade den närmaste tiden och därför måste deras förhållande verka äkta till hundra procent. Bröllopet kommer alltså att gå av stapeln. Claire kokar av svartsjuka inombords och bara väntar på att Eve ska offentliggöra inspelningen med Tripps erkännande, så att bluffen avslöjas och Haley försvinner från deras liv!

Vad tänder du på, Claire?

Claire får ännu ett problem att oroa sig för när JJ konfronterar henne om zippotändaren som han hittade i hennes smyckeskrin. Den ser exakt ut som Bens tändare, som användes för att anlägga den första stugbranden som nästan kostade Ciara livet. “Tror du att jag skulle göra det mot min egna faster?” utbrister Claire upprört, trots att JJ aldrig har påstått det. Claire blir tvungen att bita sig i tungan och lugna ner sig, för att inte verka ännu mer skyldig. Hon hävdar att hon hittade tändaren hemma i loftvåningen och inte vet vems den var från början.

Morbror Ben?

Stefan har gett Ben ett farligt uppdrag – att hitta skurkarna som försöker döda Chloe och är på rymmen från polisen. Ciara blir djupt orolig när Ben beväpnar sig med ett vapen och planerar att följa efter skurkarna och ber honom att låta polisen sköta det här istället. De blir avbrutna av Hope, som ger Ben en oväntad nyhet – att hans syster Jordan påstår sig ha ett barn i Kalifornien, som Rafe har åkt dit för att hämta. Ben vet ingenting om det här, men antar att Jordan inte skulle ha berättat det heller om hon tror att han är en farlig mördare. Senare drar Ciara en lättnadens suck när Stefan ringer och säger att Ben inte behöver jaga några skurkar. Han kan hålla sig hemma så länge. Samtidigt kommer Rafe hem till Hope med överraskande nyheter. Hittade han något barn i Kalifornien? Det får vi veta i nästa avsnitt! □

2 kommentarer

  1. Jag önskar att Claire åker dit för allt hon ställer till med.

Lämna en kommentar