TORSDAG 6 JUNI 2019・Will får dåliga nyheter. Eric försöker prata förstånd med Nicole – ovetande om att hon är Kristen. Maggie berättar för Brady vad hon har gjort – och vad hon såg. Jennifer får nytt hopp när Jack verkar minnas detaljer från deras förflutna.

Dödsklockan tickar

Han är ung och borde ha hela livet framför sig, men i dag får Will det dystra beskedet att han kanske bara har några dagar kvar att leva. Det hela börjar med att han och Sonny äter glass medan de tittar på TV och Will drabbas av en så kallad “hjärnfrys” som kan hända när man äter eller dricker något kallt. Inget konstigt med det, men en kort stund senare när Will ska resa sig från soffan, klappar han plötsligt ihop och svimmar. En orolig Sonny ringer efter ambulans och Will blir intagen på sjukhuset. Datortomografin avslöjar något förödande. Hans hjärntumör minskar inte i storlek som läkarna hade hoppats på, utan den verkar bli större och trycker nu mot livsviktiga delar av hjärnan. Om tumören fortsätter att växa i samma rasande tempo innebär det att… “Den kommer att döda mig”, konstaterar Will uppgivet.

Dagboken är enda räddningen

Det enda som skulle kunna rädda Will är om läkarna kan återskapa doktor Rolfs magiska minnesserum, som är orsaken till själva tumören. När Eve får veta att Wills liv står på spel, får hon ett sällsynt infall av medkänsla och vill hjälpa till. Receptet till serumet finns antecknat i doktor Rolfs dagbok, som Eve stal från sjukhuschefens kontor, men som senare har hamnat i Xanders elaka händer. Eve vädjar till skurken att återlämna den och förklarar att Wills liv hänger på det, men hänsynslösa Xander förstår inte varför de skulle bry sig om vad som händer med Will. Låt grabben dö. Dessutom påpekar han att Eve har mycket att förlora om dagboken blir en offentlig handling och serumet framställs igen. Om Jack får en dos av serumet och botar sin minnesförlust, kommer han att lämna Eve på stört och återförenas med sin ex-fru.

Maggie såg Kristen

Brady är på väg att efterlysa Maggie hos polisen, samtidigt som hon kommer hem efter sin händelserika utekväll. Hon är vinglig på benen och sluddrar på orden, så Brady förstår att hon har fortsatt dricka hela kvällen. Maggie berättar om sin konfrontation med Kate på Salem Inn och även att hon knackade på dörren till Nicoles rum – och hamnade öga mot öga med en återuppstånden Kristen DiMera! Brady drar förstås den felaktiga slutsatsen att Maggie måste vara förvirrad, men går ändå med på att åka till Salem Inn och kolla läget med Nicole.

Ovälkommet besök

Eric har samma tanke och bankar på dörren till Nicoles hotellrum, samtidigt som Kristen är mitt uppe i en dramatisk Hamlet-monolog med ansiktsmasken. Eric kräver att få bli insläppt och prata om något viktigt, så Kristen blir tvungen att snabbt svida om till sin andra personlighet och öppnar dörren i egenskap av sitt alter ego. Eric berättar att Xander ertappades med att stjäla Hollys obduktionsrapport från sjukhuset och tydligen vill inbilla folk att barnet fortfarande lever. “Nicole” visste förstås redan det, eftersom det var hon som gav Xander uppdraget. Eric ifrågasätter varför Nicole dricker champagne en dag som denna, men hon har förstås en förklaring. “Nicole” försöker provocera fram ett bittert gräl med Eric för att bli av med honom och ryter att han är ett monster som bär ansvaret för hennes dotters död. Eric ger sig inte och envisas med att ge “Nicole” tröst och stöd. När hon sliter sig loss från hans påtvingade kram, ramlar hon baklänges och faller i golvet – samtidigt som Brady dyker upp och undrar vad i helsike hans bror har gjort med Nicole! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.