TISDAG 28 JANUARI 2020 · Eric och Sarah måste lämna Salem med sin sjuka dotter. Ciara har en ny plan för att rädda Ben. ”Hope” planerar sin flykt från landet när sanningen om balkongknuffen är på väg att avslöjas.

Sista minuten till Boston

Eric och Sarahs dotter har drabbats av en aggressiv form av cancer och den bästa behandlingen finns i Boston, så nu blir föräldrarna tvungna att packa sina väskor och lämna Salem på obestämd tid. Xander ber att få följa med, men Sarah förklarar att det är omöjligt. Eric skulle aldrig gå med på det och hon har tid att leka fredsmäklare mellan de båda herrarna – hon måste fokusera på sin dotter. Xander är förstående och tvingas ta farväl av flickan som han har uppfostrat som sin egna. Nicole vill vara ett stöd åt Eric under den här tragedin, men han säger blankt nej. Nicole kan bo kvar i hans lägenhet så länge om hon vill, men han kan inte lova att de har någon framtid tillsammans. Till slut lämnar de oroliga föräldrarna Salem tillsammans med sin sjuka dotter. Det återstår att se om och när de kommer tillbaka.

Ciara i blåsväder

Ciara besöker Ben i fängelset och berättar att Xander är deprimerad och sårbar nu sedan det framkommit att Mickey är dödssjuk – vilket hon tänker utnyttja för att bli hans vän och få honom att erkänna mordet på Jordan. Ben inser vilka risker det innebär och vädjar till sin flickvän att inte utsätta sig för mer fara. Om han förlorar henne, så är hans liv inte värt att leva ändå. Senare när Ben återvänder till sin fängelsecell möts han av en obehaglig överraskning. Xander blir förvånad när låset till hans portfölj inte går att öppna och inser att någon har bytt ut den. ”Du råkar inte veta något om det?” fräser han anklagande till Ciara, som befarar att hennes kupp ska avslöjas.

Tekniken kan fria Eve

”Hopes” beslut att gå Abigail till mötes och öppna utredningen av Jennifers balkongknuff går inte som planerat. Chad och Abby ber att få presentera sin skicklige rättstekniker Buck Darrow som med hjälp av ny teknik kan fastställa om övervakningsbilderna från bistron är manipulerade för att snärja Eve. ”Hope” inser att hon riskerar att avslöjas och ringer till Stefano för att be honom ordna hennes flykt från landet, vilket Rafe blir misstänksam när han råkar höra. Samtidigt håller alla andan av spänning medan teknikern analyserar bildmaterialet och konstaterar att det har fifflats med. Eves ansikte och kropp har redigerats in, men hans fantastiska mjukvara kan återställa originalvideon och avslöja vem som egentligen knuffade Jennifer från balkongen!

Nästa avsnitt
✓ Will och Sonny fattar ett beslut om sitt äktenskap.
✓ Xander får ett utbrott på Ciara.
✓ Clyde har släppts från isoleringscellen.
✓ En ny gärningsman pekas ut för balkongknuffen.

Lämna en kommentar