FREDAG 24 JANUARI 2020 · Ben kommer ett steg närmare döden när hans advokat säger upp sig – kan Ciara rädda honom? Eric och Sarah får ett tragiskt besked om sin dotters hälsa. Justin flyttar in hos Kayla.

Sista chansen för Ben

Ben Weston är oskyldigt dömd till döden för mordet på sin syster och har bara en chans kvar att överklaga domen. Men det kan alltid bli värre. I dag får Ben veta att hans advokat säger upp sig, eftersom chansen att vinna den sista överklagan är helt obefintlig. Ben ringer till Ciara och berättar den tråkiga nyheten. ”Vi har nog gjort allt vi kan”, konstaterar han uppgivet och verkar acceptera sitt dystra öde. Men Ciara vägrar ge upp. Trots Bens protester, fattar hon det desperata beslutet att konfrontera Xander och tvinga honom att erkänna sig skyldig till mordet på Jordan. Ben vet att hans flickvän utsätter sig själv för livsfara om hon hotar Xander. Han föreställer sig ett mardrömsscenario – att Xander dyker upp i fängelset och hånfullt berättar att han har strypt Ciara till döds. Enda chansen för Ben att återförenas med henne är om han också tar sitt egna liv. Men ute i verkligheten tänds hoppets låga. När Ciara förklarar den hopplösa situationen för Justin, erbjuder sig den skicklige advokaten att ta sig an fallet och försvara Ben.

Mardrömsbeskedet

Eric har nyligen fått veta att han har en dotter, men riskerar redan att förlora henne på värsta tänkbara sätt. Lilla Mackenzie blir intagen på sjukhuset med hög feber och i dag visar proverna att läget är allvarligare än vad någon hade kunnat föreställa sig. Marlena får uppgiften att ge föräldrarna den dystra diagnosen. Mickey har neuroblastom – en form av cancer som kan drabba spädbarn och är väldigt svår att bota. Sarah inser allvaret eftersom hon själv är läkare och brister ut i gråt. Det finns inget att göra i kväll, så Marlena ber de uppgivna föräldrarna att åka hem med sin dotter och återkomma i morgon för ett möte med en cancerläkare och diskutera olika behandlingsmetoder.

Abby lever farligt

När Abigail fortsätter att ifrågasätta vad som egentligen hände när hennes mamma blev knuffad från en balkong för ett år sedan, konstaterar ”Hope” att det bara finns en sak att göra – återuppta polisutredningen igen. Abby blir djupt tacksam och ser fram emot att hela sanningen ska komma fram nu, men anar inte att ”Hope” har dolda motiv med sitt beslut. En journalist har rätt att ta del av polisens bevismaterial från en utredning som är avslutad – men inte från en pågående. Genom att öppna utredningen igen, förhindras alltså Abigail från att gräva mer i ärendet. Gina och Stefano förstår att det här inte kommer att stoppa envisa Abby, men det sätter åtminstone käppar i hjulet för henne. Men då får Chad en idé som kan förändra allt. DiMera äger ett företag som har utvecklat en fantastisk AI-teknik och med hjälp av den kan de fastställa om övervakningsvideon som fick Eve dömd är manipulerad. Abby får nya förhoppningar om att sanningen äntligen ska komma fram, samtidigt som Gina och Steffy konstaterar att Abby är en olägenhet för dem båda – som måste elimineras för gott!

Nästa avsnitt
✓ De anhöriga nås av nyheten om Mickeys cancer.
✓ Eric och Sarah måste resa från stan.
✓ Evan erkänner sina känslor för Sonny.
✓ Kate kämpar för att rädda Will och Sonnys äktenskap.

5 kommentarer

  1. Nä va grymt deras dotter cacer, det är så oacceptabelt när det gäller barn, hoppas på botemedel finns.

  2. Det ska stå cancer inte cacer, dåligt med kommentarer,,

  3. Nu väntas nya avsnitt. Varför syns bara mina kommentarer, eller vad är de andra,,

  4. Jag tycker också det är fruktansvärt att lilla Mickie har cancer. Och jag hoppas dom kan rädda henne. Sen hoppas jag att Gabi får igen för allt hon gjort mot Lani . Och att Eli får reda på sanningen om Gabi Och så hoppas jag att Hope blir normal igen.

  5. Instämmer. Men inga nya avsnitt Varför.

Lämna en kommentar