MÅNDAG 22 OKTOBER, 2018 · Hela helvetet brakar loss i Kristens anlĂ€ggning. Eric och Brady försöker rĂ€dda Nicoles liv och Sami hittar den mystiske patienten. Mimi avslöjar vem som Ă€r pappan till hennes dotter och ber Belle om en stor tjĂ€nst.

En explosiv final

Kristen DiMera har jobbat i flera Ă„r pĂ„ ett hemligt projekt i Nashville för att Ă„teruppliva gamla döda slĂ€ktingar och allierade med hjĂ€lp av den galne vetenskapsmannen Dr. Rolfs banbrytande serum. DĂ€rför blir hon grymt frustrerad nu nĂ€r mĂ„nga Ă„rs hĂ„rt arbete hĂ„ller pĂ„ att gĂ„ förlorat, eftersom hennes fiender har hittat den dolda anlĂ€ggningen. Kristen inser att hela stĂ€llet mĂ„ste jĂ€mnas med marken, sĂ„ hon ger Xander order att transportera deras “patienter” dĂ€rifrĂ„n. Samtidigt Ă€r Eric fastbunden vid en stol, Brady Ă€r inlĂ„st i ett rum och Sami letar hysteriskt efter sin Ă€lskade EJ. Nicole lyckas rymma frĂ„n Xander och tar sig in i byggnaden med Holly i barnvagn för att leta efter Eric.

Frankensteins monster

Sami hittar Kristen och hotar att strypa henne till döds om hon inte avslöjar var EJ finns. “Hon kan inte avslöja nĂ„nting om hon inte kan andas” ropar Eric, sĂ„ att Sami ska slĂ€ppa strypgreppet. Nicole börjar fĂ„ panik medan hon letar efter Eric i korridorerna. Hon hittar Brady istĂ€llet, men har ingen möjlighet att slĂ€ppa ut honom frĂ„n sin cell. Samtidigt befinner sig Dr. Rolf i labbet och har precis fĂ€rdigstĂ€llt det kraftfulla serumet som ska fĂ„ EJ pĂ„ benen igen. Han vet att det fungerar, för han har experimenterat pĂ„ sig sjĂ€lv och det Ă€r dĂ€rför han lever igen. Serumet har en omedelbar effekt pĂ„ EJ, som reser sig upp frĂ„n rullstolen likt Frankensteins monster och tar ut sina aggressioner över den galne vetenskapsmannen. Under tumultet som uppstĂ„r utbryter en brand och Rolf befarar att hela anlĂ€ggningen ska smĂ€lla i luften!

Nicoles tragiska öde

Eric hittar Brady och slĂ€pper ut honom. Tillsammans börjar bröderna leta efter Nicole och hör till slut hennes desperata skrik eka bakom en halvt kollapsad stenmur. De försöker grĂ€va fram en öppning, men den Ă€r bara tillrĂ€ckligt stor för att Nicole ska kunna rĂ€cka över Holly till Bradys trygga famn. Brady tar med flickan ut i sĂ€kerhet, medan Eric vĂ€djar till Nicole att inte ge upp. Snart ska de Ă„terförenas och pĂ„börja sitt nya liv tillsammans. DessvĂ€rre blir det inte sĂ„. Branden nĂ€rmar sig och byggnaden kan explodera nĂ€r som helst. Det finns ingen som helst möjlighet att rĂ€dda Nicole, vilket Brady inser. “Jag vĂ€grar lĂ€mna Nicole!” vrĂ„lar Eric, och Brady blir tvungen att slĂ„ sin bror medvetslös med ett jĂ€rnrör för att slĂ€pa ut honom. Nicole inser att hennes sista stund Ă€r kommen. “Holly
 Eric
 FarvĂ€l” sĂ€ger hon grĂ„tande, innan hon drunknar i det brinnande infernot. Sami hittar EJ i labbet och försöker slĂ€pa ut honom innan hela anlĂ€ggningen exploderar.

VĂ€lkommen hem, Rex

Hemma i Salem Ă„terförenas Roman med sin och Kates son – Rex Brady. Vi bjuds pĂ„ en ironisk uppdatering om vem Rex Ă€r – att de Ă€r produkter av Dr. Rolfs genetiska experiment och att de kom till Salem i en rymdfarkost. “SĂ„ skönt nĂ€r det visade sig att jag var mĂ€nsklig och att du var min farsa” sĂ€ger Rex skĂ€mtsamt. PĂ„ senare Ă„r har Rex utbildat sig till lĂ€kare och han har hittat kĂ€rleken i en kvinna som han jobbade med pĂ„ sjukhuset i Chicago. De Ă€r förlovade. Far och son blir avbrutna nĂ€r Lucas kommer till puben med Baby Bonnie, och Rex fĂ„r en chock nĂ€r han hör att Bonnie Lockhart Ă€r mamman till barnet.

Rex & Mimi 2.0

Vi vet förstĂ„s bĂ€ttre – att Mimi egentligen Ă€r barnets mamma och i dag avslöjar hon för Belle att pappan Ă€r
 hennes före detta pojkvĂ€n Rex. Belle minns att förhĂ„llandet med Rex tog slut eftersom Mimi ljög om att ha blivit gravid och gjort abort. Lögnen straffade sig med en infektion som gjorde att hon förmodligen inte kunde bli gravid igen, men som vi förstĂ„r har hon Ă€ndĂ„ lyckats bli det. Hon och Rex Ă„terförenades tillfĂ€lligt i Chicago och Ă€lskade med varandra. NĂ„gra veckor senare fick Mimi veta att hon var gravid, men valde Ă„terigen att undanhĂ„lla det för Rex. Han var förlovad med en ny kvinna och Mimi ville inte förstöra hans liv. Belle opponerar starkt mot Mimis beslut. Rex har förstĂ„s rĂ€tt att fĂ„ veta att han Ă€r pappa. Mimi tvingar henne att bevara hemligheten och ber sedan om juridisk hjĂ€lp i vĂ„rdnadstvisten med Lucas.

LĂ€mna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.