FREDAG 17 MAJ 2019・Eve kräver att Haley erkänner sig skyldig till bedrägeri och accepterar utvisningsbeslutet – annars hamnar Tripp i fängelse. Maggie är frestad att dränka sina sorger. Nicole vänder en man ryggen och omfamnar en annan.

Eve visar ingen nåd

Många väntar ända inpå valdagen innan de bestämmer vem de ska rösta på och därför vet Eve att valspurten kan vara avgörande. Lägligt nog bestämmer sig Claire för att överlämna sin inspelning, där hennes pojkvän erkänner att äktenskapet med Haley Chen är en bluff, till Eve och nu hinner hon och Jack gör ett sista sensationellt utspel i migrationspolitiken innan vallokalerna stänger för dagen. Haley blir helt förkrossad när Eve spelar upp de bandade bevisen och ställer ett elakt ultimatum – antingen väljer Haley att själv erkänna sanningen under en presskonferens och ta på sig hela ansvaret – eller så offentliggör Eve inspelningen och Tripp hamnar i fängelse. JJ blir rasande över Eves elaka utpressning, men Haley inser att hon inte har något val. Hon kommer att bli utvisad till Kina hur som helst, så det bästa hon kan göra är att ta på sig ansvaret och förhindra att Tripp straffas för sin osjälviska gärning.

Tal till nationen

Jack blir förvånad när han upptäcker att Jennifer är tillbaka i stan. Åkte inte hon till Europa för att hälsa på Abigail? Jenn klargör att hon kom tillbaka för hans skull – det vill säga för att rösta emot honom och ge Abe sitt stöd i valet. Med bara några timmar kvar innan vallokalerna stänger, kallar Eve till ett pressmöte för att göra ett stort tillkännagivande. En nervös Haley tar plats vid podiet framför en stor folksamling och fotografernas blixtrande kameror och håller ett känslosamt brandtal där hon förklarar sin kärlek till landet som har blivit hennes hem och gett henne så många möjligheter i livet. Men nu måste hon erkänna att borgmästarekandidaten Jack Deveraux har rätt – hennes giftermål med Tripp var bara en skenmanöver för att kunna stanna i landet. Hon poängterar tydligt att Tripp är helt oskyldig och trodde att hon älskade honom. Haleys offentliga bekännelse möts med blandade reaktioner. Hennes sympatisörer blir rörda till tårar – medan Claire, Eve och Jack ser hånfullt nöjda ut!

Frestad att dränka sorgerna

Samtidigt som valfebern stiger på torget, ägnar andra dagen åt att sörja lilla Hollys död. Inte minst Maggie, som är så bedrövad över att ha förlorat den enda länken hon hade kvar till sin son Daniel, att hon beställer in ett glas vodka på puben och överväger att avbryta sin nykterhet. Lyckligtvis dyker Nicole upp och distraherar henne från att ta den första klunken. Nicole berättar att hon har vänt Eric ryggen och skuldbelägger honom för sin dotters död. Hon blir förvånad när Maggie berättar att Brady var den som försökte förhindra att Chloe och barnen flyttade till DiMeras herrgård.

Nicoles tre män

När Nicole inser att Brady var den enda som kämpade för att rädda hennes dotter, beger hon sig till Kiriakis herrgård för att tacka honom. Eric är där och vädjar till Nicole att åtminstone prata med honom, men hon vägrar och ger honom kalla handen. När Brady tröstar Nicole med en kram, dyker plötsligt Xander upp med ett chockbesked: “Vänligen sluta kladda på min fru!” □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.