TORSDAG 6 FEBRUARI 2020 · JJ erkänner vad han har gjort för sin familj. ”Hopes” märkliga beteende fortsätter att förbrylla Rafe. Marlena hittar Stefanos fenixring och känner hans närvaro.

Tillsammans till jul

Julafton har kommit till Salem och hemma hos familjen Horton har Jack och Jen fullt sjå med att förbereda den traditionella julgranspyntningen. Allt är perfekt, förutom att en familjemedlem lyser med sin frånvaro. Jennifer får en förklaring när JJ förklarar i ett sms att han har åkt till Chicago för att hålla Haleys mamma sällskap. Vi tittare vet förstås att det är en lögn och att JJ är intagen för drogavvänjning på sjukhuset, vilket även Abigail har fått veta nu. Hon besöker sin bror på sjukhuset och kräver att han ringer till deras föräldrar och berättar sanningen. Det blir ett jobbigt samtal, men bördan lättar från axlarna när JJ senare erkänner hela sanningen – att han blev beroende av värktabletter och försökte döda Kristen i Rom. Allt är förlåtet och det viktigaste är att familjen är tillsammans. ”Det här är vårt julmirakel”, konstaterar Jennifer och fäller en tår. Vi tittare gör detsamma, för det här var fina scener.

Mår du bra, Hope?

”Vad pågår här?” undrar Rafe när han hamnar mitt i ett gäl mellan ”Hope” och Kate. Damerna försöker låtas som ingenting och ”Hope” hävdar att hon höll ett polisförhör med Kate, eftersom hon hade en nära relation till Stefano och kanske har hört av honom. Kate förnekar det och hävdar bestämt att hennes skurkaktige ex-make är den sista hon vill ha någon kontakt med. Senare fortsätter Rafe att förbryllas av ”Hopes” märkliga beteende. När han får veta att John och Marlena har vräkt henne från sin våning, erbjuder han en sovplats hos honom. ”Hope” tackar bestämt nej.

Nattens drottning hälsar på

”Stevano” gömmer sig i badrummet när Marlena kommer till Kates rum ovanpå puben. Hon letar efter en penna för att skriva en lapp åt sin väninna, men blir avbruten när Justin dyker upp. Stefano lyssnar med stort intresse bakom hörnet när Justin och Marlena diskuterar allt som hänt under det gångna året – och Kaylas ilska över att Steve övergav Kayla och inte ens kom till sin systers begravning. När Justin har gått, får Marlena kalla kårar när hon hittar Stefanos fenixring på ett bord. Samtidigt kommer Kate tillbaka och hävdar att hon fick ärva ringen efter Andres död. När Marlena äntligen har gått och Stefano kan träda fram från sitt gömställe, är han märkbart skärrad över att ha varit så nära sin ”nattens drottning” utan att kunna ge sig till känna. ”Jag fick stålsätta mig för att inte bemöta henne”, erkänner han, medan Kate är tacksam för att han ändå lyckades tygla sina lustar. Samtidigt planerar John att åka till Chicago för önska sin son Paul en god jul, vilket innebär att Marlena kommer att vara hemma ensam. Ett perfekt tillfälle för Stefano att slå till, eller?

Nästa avsnitt
✓ Eve och Hattie blir frigivna från fängelset.
✓ Familjen Horton har sin traditionella julgranpyntning.
✓ Xander har en överraskning åt Sarah.
✓ Minnen från förra årets jul väcker starka känslor.

En kommentar

  1. Bra att JJ berättade om sitt drogproblem för familjen & får stöd.Tycker JJ är en rätt så bra skådis. Rafe är bra..

Lämna en kommentar