FREDAG 17 JUNI 2022 • Precis när Chad och Abigail är som lyckligast, händer något ohyggligt. Jan måste opereras akut och Shawn befarar att hon ska förlora deras barn.

Oro för spädbarnsdöd

Det här är avsnittet du inte vill missa, eftersom vi ser upptakten till sommarens stora mordmysterium i Salem. Men vi börjar på sjukhuset, där oron är stor när Jan måste opereras akut och riskerar att förlora sitt och Shawns barn. Tillståndet kallas moderkaksavlossning och innebär att moderkakan lossnar från livmoderväggen och barnet riskerar att dö av brist på syre och näring. Shawn får sällskap av Belle i väntrummet och erkänner att det här barnet betyder mer för honom än han tidigare har velat erkänna, på grund av hur det kom till. På sistone har han undrat om det ska bli en pojke eller flicka och allting har plötsligt känts mer verkligt. Belle lider med honom. Även om situationen riskerar att knäcka deras äktenskap, önskar hon förstås inte livet ur ett oskyldigt barn, vilket EJ tidigare antydde. Till slut kommer ett besked om Jan och den lilla bebisens tillstånd. Se det själv i dagens avsnitt på Playdays!

För lycklig för att leva

Chad och Abigail är lyckligare än någonsin. Deras äktenskap är stabilt, den elaka systern är inlåst i fängelse, barnen är välmående och nu jobbar de på att utöka familjen med ännu en knodd – eller två om det blir tvillingar, vilket Chad hoppas. Så här lycklig är det förstås inte tillåtet att vara i en såpa, så nu är det dags för något ohyggligt att hända – och det gör det. Grunden för ett mysterium läggs när flera av våra Salem-vänner beter sig lite extra mysko i avsnittets slutminuter. Lucas stjäl en flaska tequila på puben och hittas ett par timmar senare däckad på ett hotellrum – men vad gjorde han däremellan? Gwen försvinner från fängelset i ett par timmar och återvänder sen med en dålig förklaring till vart hon varit – men vad gjorde hon egentligen? Och Leo smyger omkring med en kniv i DiMeras herrgård, innan han senare ses rymma därifrån med svett i pannan och panik i blicken – vad har han gjort egentligen? Samtidigt gör Chad en fasansfull upptäckt när han hittar sin älskade Abby blödande och livlös i deras säng! VEM har dödat Abigail? 😲

Nästa avsnitt
✓ Chad tvingas ta farväl av Abigail.
✓ EJ försöker trösta sin bror.
✓ Johnny vill ta hjälp av Susans psykiska förmågor.
✓ Nyheten om Abigails död skakar om Salem.

Lämna en kommentar