ONSDAG 2 MAJ, 2018 · Lani försöker dölja sitt lidande när hon avgiftas på droger. Hope och Abigail försöker hindra Chad från att resa till Grekland och stjäla amuletten. Jade bestämmer sig för att hämnas på Kayla!

Lanis lidande

I förra veckan fick JJ och Lani ett nytt polisuppdrag att utreda prostituerade kvinnor som försvann spårlöst i hamnen och Lani gick under täckmantel för att sätta dit skurkarna. En hallick drogade henne med den nya innedrogen Halo och nu ligger hon på sjukhuset och kämpar sig igenom en avgiftning. När JJ besöker Lani låtsas hon att allt går bra, men senare genomskådar Eli hennes bluff och att hon lider mer än vad hon vill visa. Som kvinnlig polis måste man alltid bevisa sig, menar Lani, men Eli tycker inte att det behövs. Hon är en hjälte i hans ögon. Samtidigt håller Rafe ett förhör med Snake och en annan knarklangare. De vägrar namnge sin leverantör, men avslöjar att drogen Halo tillverkas i Salem.

Amulettens förbannelse

Chad håller på att förbereda sin resa till Grekland, där han ska hämta den stulna amuletten bakom ryggen på Deimos. Enligt rykten ska det vila en förbannelse över amuletten och därför vägrar DiMeras säkerhetsvakter följa med på resan. Chad fnyser åt vidskepligheten och bestämmer sig för att göra resan själv. Abigail råkar avslöja för Hope att Chad ska åka till Grekland i eventuellt olagliga affärer. Hope befarar att han ska hamna i knipa och bestämmer sig för att följa efter, trots protester från Rafe.

Allt går inte att laga

Chad blir nostalgisk när ett paket anländer, med en porslinsfigur som han beställde till Abigail när de skulle förnya sina äktenskapslöften. Saknaden efter sin fru väcks till liv och han gör ett sista desperat försök att vinna tillbaka hennes förtroende. “Allt som är trasigt går att laga” menar Chad, men Abby anser inte att deras äktenskap går att rädda. Samtidigt trivs hon ganska bra med sitt nya liv som självständig kvinna. Hon låter Dario bjuda ut henne på middag, men klargör att hon bara ser honom som en vän.

Hämnden är ljuv

Kayla konfronterar Jade med hennes lögner. Hon vet att Jades mamma har erbjudit henne både pengar och bostad, men att hon tackade nej och spelade nödställd för att Joey skulle tycka synd om henne. Kayla fräser att hon inte kommer få ett öre till av henne och Steve, och kräver att hon håller sig borta från deras son. Jade är övertygad om att Joey älskar henne innerst inne och vägrar ge upp. Samtidigt misstänker Tripp att Steve ljuger om hans mammas död – att han skyddar sin fru, som egentligen dödade henne. Jade bestämmer sig för att hämnas och bekräftar Tripps teori att Kayla dödade hans mamma, trots att det är en lögn!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.