TISDAG 14 AUGUSTI, 2018 · Hope ser fram emot att gifta sig med Rafe, ovetande om hans snedsteg med Sami. Eric försöker hjälpa JJ att hantera ångesten. Familjen DiMera anklagas för inblandning i skjutningen av Theo.

Allt går med våld och vaseline

Rafe gick nyligen till sängs med sin exfru Sami efter ett bittert gräl med Hope – något han fick ångra redan dagen efter när han och Hope försonades igen. Nu är Rafe och Hope tillsammans och lyckligare än någonsin – i alla fall så länge Hope förblir ovetande om hans snedsteg. Men i Salem brukar de flesta synder komma upp till ytan så småningom och det är precis vad som är på väg att hända när Sami ska lämna tillbaka Hopes förlovningsring som Rafe råkade tappa på golvet i hennes hotellrum. Ringen har fastnat på Samis finger och endast våld och vaseline kan rädda situationen. Medan Rafe och Sami kämpar för att slita loss ringen, dyker Hope upp och undrar vad som pågår. Sami gömmer sin hand under kläderna och försöker låtsas som att det regnar, men Hope anar att hon döljer något. Sagen om ringen får ett lyckligt slut senare på Dougs restaurang, när Rafe går ner på knä och friar. Efter fiaskot med Aiden har Hope haft svårt att lita på en man, men nu har Rafe fått hennes fulla förtroende. Hon vill inget hellre än att bli hans fru. “Tillit” är nyckelordet. Förlovningen firas med champagneskålar och Doug varnar Rafe för att inte såra hans dotter.

Hjälpen som stjälper

JJ lider stora samvetskval efter att ha skjutit Theo, som nu ligger i koma på sjukhuset. Eric vet av egen erfarenhet hur det känns att orsaka en väns död, så han erbjuder tröst och stöd. Lösningen är att förlåta sig själv. JJ kan inte det och säger att om Theo dör så är hans liv också över. Eric råder honom att söka vägledning i Bibeln och när JJ senare är ensam och bläddrar i den hittar han ett stycke om “ett liv för ett liv och tand för tand” vilket verkar sätta ännu djupare spår i hans vacklande psyke.

Skuldfrågan

Abes farhågor bekräftas när Eli berättar att familjen DiMera förmodligen är inblandad i skjutningen av Theo. Abe ber om Elis personliga åsikt – begick JJ tjänstefel när han avfyrade skottet, eller var det en olyckshändelse? Eli tycker att JJ kunde ha hanterat situationen annorlunda, vilket Gabi blir upprörd när hon hör. Senare får Abe syn på Kate på stan och anklagar henne och Andre för att ljuga om sin inblandning med Theo. Chad blir irriterad när Jennifer ber honom att kommentera skjutningen och DiMeras inblandning. “Familjen DiMera sköt inte Theo – din son gjorde det” fräser Chad ilsket.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.