MÅNDAG 6 JUNI 2022 • Gabi och Jake försöker glömma sina känslor för varandra genom att distrahera sig med andra. Rafe överraskar Nicole med ett frieri och Eric får ett samtal från Vatikanen som förändrar allt.

Alla andra är bara distraktioner

När Gabi övertalade Jake att komma tillbaka, var hon tydlig med att erbjudandet bara gällde som anställd på DiMera Enterprises och inte i sovrummet. Privatliv och yrkesliv skulle hållas åtskilt den här gången. Vi tittare vet förstås att de bara förtränger sina känslor och egentligen inte vill ha någon annan än varandra, men det är inget de tänker erkänna ännu. I dagens avsnitt försöker båda två distrahera sig med andra personer. Gabi firar att hon lyckades behålla VD-posten tack vare Kristens oväntade stöd, med champagne på krogen tillsammans med Li Shin. Senare fortsätter kvällen med en sängfösare på Shins hotellrum och slutar med en sväng i sänghalmen. Samtidigt blir Jake bjuden på middag av Ava och visar sin uppskattning genom att älska med henne. Men när mörkret har fallit och deras respektive sängkamrater har somnat, ligger både Jake och Gabi sömnlösa på varsitt håll och kan inte låta bli att tänka på varandra.

Livet förändras

Nicole blir förvånad när Rafe går ner på knä och frågar om hon vill bli hans fru! Frieriet kommer som en blixt från klar himmel, vilket medför att Nicole först verkar tveka på sitt svar. En besviken Rafe tror att han har fått nobben, tills Nicole klargör att hon självklart vill gifta sig med honom. Ringen sitter som en smäck på fingret och paret firar sin nya förlovning med kärlek i sovrummet. Men frågan är om Nicole verkligen hade tackat “Ja” till Rafe om hon visste vad som samtidigt pågår på Brady Pub. Där får nämligen fader Eric ett samtal från Vatikanen, som meddelar att han blir avkragad (de vill säga förlorar sitt prästerskap) på grund av att han utfört två exorcismer utan kyrkans tillstånd. Det här innebär att Eric inte längre kan fortsätta att tjäna Gud – och därmed är fri att återuppta förhållandet med Nicole igen om han så skulle önska!

Nästa avsnitt
✓ Eric får veta att Nicole och Rafe har förlovat sig.
✓ Xander ber Chanel om hjälp.
✓ Abe erkänner sina känslor för Paulina.
✓ Lani plågas av dåligt samvete.

Lämna en kommentar