ÅTERFÖRENING・Inga farliga skurkar kan hindra Eric från att leta efter (den riktiga) Nicole i Chicago – och han hittar henne!

Bluffen avslöjades

När Nicole kom tillbaka i våras och berättade att hon överlevde branden i Nashville kunde Eric knappt tro att det var sant- och i efterhand vet vi att det inte var det heller. Med hjälp av en avancerad ansiktsmask lyckades Kristen inbilla hela Salem att hon var Nicole – tills sanningen nyligen uppdagades under dramatiska omständigheter. När Kristen avslöjar att den riktiga Nicole fortfarande lever och befinner sig i Chicago, åker Eric dit för att hitta sitt livs stora kärlek.

Jakten på den riktiga Nicole

”Hans känslor vacklar mellan hopp och förtvivlan”, förklarar skådisen Greg Vaughan (Eric) för tidningen Soap Opera Digest. ”Han har så höga förhoppningar nu när han har fått veta att Nicole och Holly lever. Det här är första gången som det finns en förhoppning att han och Nicole äntligen kan återförenas. Pusselbitar saknas och det är fortfarande väldigt osäkert, men samtidigt tänker han att ’Jag är beredd att göra vad som helst för att få reda på sanningen. Antingen får jag ett avslut eller blir världens lyckligaste man för att jag får återförenas med mitt livs kärlek.’ Det är ungefär så.” Väl framme i Chicago hittas två andra överlevare – Vivian Alamain och doktor Rolf. Båda två är ganska hemlighetsfulla om var Nicole befinner sig, så Eric vänder upp och ner på bostaden där de befinner sig i jakt på ledtrådar. ”Eric hittar Hollys filt, vilket ger honom motivation och förhoppningar”, berättar Vaughan. ”Han inser direkt att de har befunnit sig här. Han blir överväldigad av känslor och glädje, åtminstone för att Holly verkar leva även om inte Nicole gör det.”

Sarahs självuppoffring

Hemma i Salem är Sarah förtvivlad över tanken på att förlora Eric igen. Om det visar sig att Nicole lever måste hon kliva åt sidan och låta Eric bilda den familj med henne och Holly som de hade planerat från början. Till ringer Eric hem och berättar om sin upptäckt. ”Hon har varit stöttande och förstående genom hans förlust och sorg efter Nicoles död”, påpekar Vaughan. ”När han berättar att Nicole kanske lever visar hon också sitt stöd, även om det är svårt för henne att släppa honom. De bryr sig om varandra och hon är beredd att offra sin lycka för hans välbefinnande.”

Tillsammans igen

Men innan Eric hinner utreda saken närmare blir han tagen under pistolhot av Kristens vakt, som hotar att sätta stopp för hans sökande efter Nicole. Räddningen kommer när Ben dyker upp och räddar Eric från en säker död. Skurkens telefon innehåller SMS-konversationer med en annan skurk som verkar ha tillfångatagit Nicole och hennes dotter. Eric lyckas luska rätt på att de befinner sig i en stuga på landet och beger sig dit för att rädda sin älskade. Först blir han överfallen av ännu en skurk, men efter att ha vunnit den våldsamma striden, träder Nicole fram och möter Erics blick. ”Första gången de ser varandra uppstår en känslomässig dragningskraft när han inser att hon är okej och att det är den riktiga Nicole”, berättar Vaughan. ”Jag tror att han är lite tveksam, men sen inser han att det är henne. Det är nästan som att han måste röra vid henne för att känna att det är äkta och inte en illusion eller hans fantasi.” Eller en mask kanske? ”Det finns bara en kvinna för Eric. Jag tror att han har försökt gå vidare på alla sätt, men det finns något magnetiskt som alltid drar dessa två tillbaka till varandra.”

▶️ Se Eric och Nicoles känslosamma återförening i klippet längre upp på sidan (om du är inloggad) eller i hela avsnittet på Playdays!

Slutet gott…?

Det verkar sluta lyckligt för Eric och Nicole, men precis som i alla stora kärlekshistorier så finns en hake. Hemma i Salem börjar Sarah lida av illamående och förstår att det inte kan bero på magsjuka eller sliskige Xanders envisa flirtande. Hon bestämmer sig för att göra ett graviditetstest… □

3 kommentarer

  1. Pingback: Är Sarah gravid? – Våra bästa år | Days.nu

  2. hoppas ej men om så är fallet låt det inte vara erik som är pappa

  3. Äntligen Nicole & Erik hoppas de kommer till Salem snarast & att inte Erik är pappan. Utan det är Xanders.

Lämna en kommentar