ONSDAG 12 DECEMBER, 2018 ・ Tvisten om Holly tar en oväntad vändning när ett brev från Nicole kommer till känna. Sonny ger sina föräldrar dåliga nyheter – de ska få en utpressare till svärson.

Svärson från helvetet

Sonny Kiriakis ger sina föräldrar både goda och dåliga nyheter i dag. De goda – han ska gifta sig. De dåliga – med Leo Starke! Justin och Adrienne blir förskräckta när de får veta att Leo hotar med att skicka både deras son och Will i fängelse om Sonny inte gifter sig med honom – i dag! “Jag har inget val,” utbrister Sonny uppgivet. Samtidigt försöker Leo övertala borgmästare Abe Carver att förrätta vigseln, men han säger blankt nej. Sheila ser sin möjlighet att tjäna en extra hacka och ställer gärna upp. Hon har blivit prästvigd genom internet. Will besöker sin mormor på sjukhuset och förklarar den hopplösa situationen. Marlena är säker på att Will och Sonnys kärlek är tillräckligt stark för att överleva den här prövningen. Hon ifrågasätter även varför grabbarna ställer upp på det här. Efter Marlenas uppmuntrande ord får Will förnyat självförtroende och bestämmer sig för att stoppa vigseln.

I nöd och lust

Leo svidar om till en anskrämlig kostym och tar emot skällsord och örfilar från sina blivande svärföräldrar, innan det är dags för ceremonin att gå av stapeln. När Sheila ställer den ödesdigra frågan om någon har invändningar mot bröllopet, blir Justin tvungen att hålla tillbaka sin upprörda fru. Alla tappar hakan av förvåning när en oinbjuden gäst plötsligt klampar in och avbryter ceremonin. Vem är räddaren i nöden och kan det här katastrofbröllopet förhindras?

Sarah kämpar för Eric

Sarah Horton fortsätter sin envisa kamp för att Eric ska bli juridisk vårdnadshavare åt Holly – vilket var Nicoles sista önskan innan hon dog. Först besöker hon Brady och försöker övertala honom att ta på sig skulden för slagsmålet med sin bror, för att underlätta sin mammas beslut att låta Eric bli pappa. Brady tvekar. Om han skulle ställa sig på Erics sida så skulle han visserligen gottgöra sina tidigare synder, men samtidigt kanske Maggie har rätt och Eric inte skulle bli en lämplig förälder?

Brev från graven

Plötsligt händer något som förändrar hela situationen. Justin överlämnar ett brev till Chloe, som Nicole skrev innan sin död. I brevet skriver Nicole att hon förstår hur mycket Chloe älskar hennes dotter, eftersom hon bar på henne i nio månader och offrade så mycket för att föda henne till världen. Därför vill hon att Chloe ska ta hand om Holly ifall något skulle hända med henne. Brevet skrevs efter att Xander hade tvingat Nicole till giftermål, så Chloe förstår att hon fruktade för sitt liv. Samtidigt på puben lyckas Eric övertyga Maggie om att han är en ansvarsfull man och har bearbetat sina problem. Därför går hon med på att låta honom bli flickans vårdnadshavare ändå. Eric tackar Sarah för all hjälp och ser fram emot sitt nya liv som pappa, ovetande om brevet som riskerar att spräcka hans drömmar. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.