BEGRAVNING · Gabi tar ett sista farväl av sin älskade Stefan – och lovar honom upprättelse!

Gäst på sin egen begravning

När Stefan och Gabi lovade att älska varandra tills döden skiljer dem åt, anade det inte att den skulle göra det bara tre månader senare. Stefan hamnade i skottlinjen när han försökte skydda sin mamma och gjorde Gabi till en sörjande och hämndlysten änka. Nu är det dags för begravning och ett sista farväl. En gråtande Gabi lutar sig över kistan som snart ska jordfästas och undrar hur hon ska kunna gå vidare utan sin älskade. ”Vem har sagt att du måste det?” säger en bekant röst. Gabi får en chock när hon vänder sig om och står öga mot öga med Stefan, som tydligen har dykt upp som gäst på sin egna begravning. Men när Gabi springer fram för att ge sin make en kram finns det ingen fysisk person att omfamna. Stefan förklarar att han är död och bara kom för att ta ett sista farväl.

De närmast sörjande

Stefan var hatad av de flesta i Salem, men den sörjande änkan får stöd av sina släktingar och vänner. Brorsan Rafe är förstås där som stöd, precis som Will och Sonny. Ben kommer dit med Ciara för att visa sin respekt och tacksamhet för mannen som gav honom en chans när ingen annan gjorde det. Gabis blodtryck börjar koka när Eli dyker upp i sällskap med sin fästmö Lani – poliskvinnan som råkade skjuta Stefan i tjänsten och är anledningen till hela den här tillställningen. Gabi försöker hålla god min utåt, men fantiserar i hemlighet att hon hämnas genom att knuffa ner Lani i den öppna graven!

Upprättelse åt Stefan

Efter en kort ceremoni där alla närvarande får lämna en röd ros på kistlocket till minne av Stefan, ber Gabi att få vara ensam och ta ett sista farväl. ”Ditt hjärta kommer att leva vidare, men personen som gjorde det här mot dig kommer att få lida”, lovar hon. Då uppenbarar han sig igen – Stefans vålnad. ”Jag är inte redo att att lämna jordelivet förrän jag förstår vad planen är, Gabi. Vad ska du göra?” Gabi erbjuder ingen utförlig förklaring, men lovar att Stefan ska få upprättelse. Precis hur det ska gå till får vi en fingervisning om i slutet av avsnittet, som du kan klicka dig in på Playdays och se nu!

Missa inte avskedsintervjun med Brandon Barash (Stefan) »

One Comment

  1. Pingback: Bröllop, begravning och barnkalas! – Våra bästa år

Leave a Comment