MÅNDAG 7 JANUARI, 2019 ・ Stor skräll på nyårsfesten när Eve presenterar sin hemliga gäst! Eli och Lani inleder det nya året med att ta nästa steg i deras förhållande.

Eves hemliga gäst

Det är nyårsafton i Salem och dags att ringa in det nya och ut med det gamla, men Eve Donovan planerar att göra raka motsatsen i årets sista skälvande minut. Konfettiregnet och nyårskyssarna får ett abrupt avbrott när hon gör en storstilad entré på festen och hotar med att göra livet surt för alla sina plågoandar – i synnerhet ärkefienden Jennifer. “Du slog mitt liv i spillror och nu är det inte mer än rätt att jag slår sönder ditt,” utbrister hon hotfullt. Efter att ha byggt upp stämningen med ett antal kluriga ledtrådar, öppnas dörren till restaurangen och Eves hemliga gäst uppenbarar sig – Jack Deveraux!

Den dåliga nyheten

Alla gästerna tappar förstås hakan av chock när herr Deveraux dyker upp livs levande – trots att han (förmodades) ha klämts ihjäl i en hissolycka för sex år sedan. Jennifer kastar sig över sin dödförklarade ex-man och kan knappt tro att det är sant. Hur är det möjligt? Vi erbjuds ingen djupare förklaring i dagens avsnitt, men Eve hävdar att hon fick reda på att Jack lever för några veckor sen. Den dåliga nyheten är att han lider av minnesförlust och inte känner igen någon av sina anhöriga som står framför honom – inte ens hans livs kärlek Jennifer.

Bortglömd kärlek

Eve har visat bilder på dem och förklarat vem som är vem. Därutöver har han läst självbiografin som han skrev innan sin “död,” så han är fullt medveten om att äktenskapet med Jennifer har varit lite upp och ner genom åren. Tydligen dejtade hon både honom och en man som heter Daniel samtidigt och kunde inte bestämma sig för vem hon ville ha. Jack har därför fått uppfattningen att deras kärlekshistoria inte var så storslagen egentligen. Jennifer förklarar att kalla fakta inte säger allt – de har gått igenom ett helt liv tillsammans och har både barn och barnbarn. “Jag hade inte varit den kvinna jag är i dag om det inte vore för dig,” säger hon, och är övertygad om att Jack känner likadant innerst inne. Jack försöker känna efter, men konstaterar att “Nej, det gör jag inte tyvärr,” till Eves stora förtjusning. När Jennifer vill att han följer med hem och tittar i gamla fotoalbum, säger Jack bestämt nej. Han delar rum med Eve på Salem Inn.

Jacks återkomst väcker många frågor. Hur överlevde han, var har han varit, varför minns han ingenting och hur är Eve inblandad? En sak är säker – 2019 verkar bli ett riktigt Gott nytt (Våra bästa) år! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.