THEO SKJUTEN · När JJ råkar skjuta Theo av misstag, förklarar Abe krig mot familjen Horton!

Theo Carvers mamma Lexie dog av en hjärntumör han var ung, men under uppväxten har han skapat nära relationer till sina släktingar i den ökända skurkfamiljen DiMera. Samtidigt har pappa Abe försökt upprätthålla ett avstånd mellan sin son och familjen DiMera, eftersom hans långa erfarenhet av den ökända klanen har lärt honom att familjen är farlig och inte går att lita på.

Theo blir indragen i farligheter

Men när Kate ber Theo om hjälp att spåra ett gäng kriminella datahackers som har saboterat för DiMera Enterprises, ställer Theo gärna upp. Han vill skydda familjens tillgångar som han själv kan bli arvtagare till en vacker dag. När Kate får ny information om sabotaget, ber hon Theo att göra inbrott i en lagerlokal i hamnområdet, eftersom det misstänks att information om sabotörerna finns där. Theo åtar sig uppdraget och bryter sig in i byggnaden med hjälp av ett pistolliknande föremål, trots de farliga riskerna och vetskapen att Abe aldrig hade godkänt det här. Plötsligt utlöses ett larm till polisen. Theos halvsyster Lani och hennes poliskollega JJ skyndar sig ner till hamnen och ertappar Theo på bar gärning med att fly från brottsplatsen. JJ anar inte att det är Theo som han springer i fatt på torget och beordrar att släppa sitt vapen och vända sig om för att bli identifierad. När Theo hör sin vän JJ:s röst, vänder han sig om utan att släppa föremålet han håller i handen, vilket resulterar i att JJ öppnar eld och skjuter honom två gånger i bröstet. Theo blir körd till sjukhuset med allvarliga skador och opereras akut, innan han drabbas av en blodpropp och somnar in i koma.

Olyckshändelse eller tjänstefel?

När Abe får veta vad som har hänt, vakar han över sin son på sjukhuset. Sorgen och smärtan är nästan outhärdlig när han vädjar till Theo att överleva. Han har redan tvingats begrava sin fru och kan inte förlora sin son också. När Abe får veta att JJ sköt hans son utan att först identifiera honom, tar det hus i helvetet. Abe får ett raseriutbrott och anklagar den unge polisen för vårdslöst tjänstefel, innan han vänder sig till sin gamla vän Jennifer och fräser bittert att om Theo dör så gör vänskapen mellan familjerna Carver och Horton detsamma. Abe kämpar för att tygla sin ilska och lugna ner sig, när Valerie påminner honom om att han fortfarande återhämtar sig efter hjärtoperationen som han gjorde för några månader sedan och att han måste tänka på sin egna hälsa.

Abe ser rött

Just nu är Abe helt fokuserad på Theo och att utkräva hämnd för det som hände med hans son. Även om Abes hårda ord till Jennifer bottnade i ilska, riskerar hans agerande under de kommande veckorna att förvärra smärtan som båda familjerna genomlider. Splittringen mellan familjerna Carver och Horton riskerar att fördjupas om Abe väljer att göra det som krävs för att skipa rättvisa, vilket innebär att JJ:s karriär som polis är över och att han till och med kan dömas till fängelse för det han har gjort.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.