FREDAG 5 JUNI 2020・En oväntad komplikation uppstår under Steves operation. Eric tar ett ledsamt farväl av Mackenzie. Xander ber Sonny om en tjänst. Evan ber att få träffa Ben.

Självförstöring aktiverad

Vår favoritläkare Kayla Brady står inför en svår utmaning – att avlägsna mikrochippet i sin ex-makes hjärna. Hon är en rutinerad kirurg och har sett Dr. Rolf utföra ingreppet på två andra patienter, men rädslan för att något ska gå fel är ändå påtagligt stor. Ute i väntrummet konstaterar Justin att det här kan sluta på ett av tre sätt – 1) Att Steve dör på operationsbordet och Kayla aldrig kan förlåta sig själv. 2) Att operationen lyckas och Steve blir sig själv igen. 3) Att Steve överlever, men aldrig blir sig själv igen. Men samtidigt inne i operationssalen uppstår ett oväntat fjärde scenario. När Kayla är inne och rotar med skalpellen i Steves huvud, upptäcker hon att mikrochippet är placerat så djupt att han riskerar bestående hjärnskador om hon går vidare med ingreppet. Men nu är det för sent att ångra sig, för plötsligt börjar chippet avge en pipande signal och ett varningsmeddelande: ”Självförstöring aktiverad.” Kayla inser att Rolf har programmerat chippet till att förstöra sig självt – och även Steve! Hur den här rysaren slutar ser du i dagens avsnitt på Playdays!

Förövare och offer möts

Ben och Ciara njuter av sitt nya liv tillsammans och verkar ha flyttat in på hotell, trots att båda två är arbetslösa. Verkligheten gör sig påmind när Rafe ringer och ber Ben att komma ner till stationen, eftersom Evan vill träffa honom. Det blir ett bittert möte mellan Ben och mannen som både dödade hans syster och tänkte låta honom avrättas för det. Evan ber om ursäkt och hoppas att den reformerade seriemördaren Ben ska känna lite medlidande för honom ändå.

Eric tar farväl av Mickey

Nicole börjar ångra att hon avslöjade sanningen om Mackenzies föräldraskap, eftersom hon ser hur mycket Eric lider och hon anser att flickan skulle få det bättre med honom och Sarah som föräldrar. Eric tycker ändå att sanningen behövde komma fram. Han tar med sig Nicole till Kiriakis herrgård för att ta ett sista farväl av flickan som han trodde var hans dotter. Senare försöker han få ett samtal med Sarah, men Xander vill inte låta dem störa hans blivande brud och kastar ut dem från huset. Eric är fast besluten att återkomma i morgon och berätta sanningen för henne – innan hon gör sitt livs största misstag och gifter sig med Xander!

Nästa avsnitt
✓ Justin är rädd för att förlora Kayla.
✓ Kayla vakar bredvid Steve efter hans operation.
✓ Victor och Xander har ett känslosamt samtal.
✓ Eric och Nicole har dåliga nyheter åt Sarah på hennes bröllopsdag.

Lämna en kommentar