TORSDAG 29 NOVEMBER, 2018 · Leo avslöjar att Kate är boven i dramat. Ben söker jobb hos en oväntad arbetsgivare. Chad försöker få tillåtelse att besöka Abigail på mentalsjukhuset.

Kate i knipa

Salems intrigdrottning Kate Roberts ligger risigt till i dagens avsnitt när hennes dubbelspel är på väg att avslöjas. Will tror att hans farmor var räddaren i nöden som hjälpte dem ur en knipa när advokaten Ted Laurent hotade att avslöja deras mörkläggning av Leos död för flera månader sen – men anar inte att hon låg bakom Leos stämningsansökan mot Sonny för sexuella trakasserier. I dag förklarar Will att Leo har återuppstått och hotar att sabotera hans återförening med Sonny, så därför behöver han sin farmors hjälp med att hitta Ted Laurent, som han misstänker har varit i maskopi med Leo hela tiden. Kate hamnar i en obekväm situation och beklagar att hon tyvärr inte kan hjälpa honom, för hon vet inte var advokaten befinner sig. Det gör däremot Hope, som låter honom gömma sig i familjens stuga på Smith Island – och hon gör det bakom ryggen på Rafe, som anar att nåt skumt är i görningen.

Kärlek börjar med krig

Leo fortsätter att pressa Sonny på ett besked – ska han välja att gifta sig med honom, eller hamna i fängelse? Sonny får ett raseriutbrott och är nära att döda sin plågoande igen, men lyckas tygla sin ilska. När Will kommer tillbaka från mötet med Kate, avslöjar Leo att hon låg bakom hans åtal mot Sonny – vilket kommer som en chock för båda grabbarna.

Utpressning på jobbintervjun

Stefan DiMera har nåtts av nyheten att Ted Laurent är på rymmen. Hans säkerhetschef beklagar missödet, men Stefan ger honom sparken på stående fot. Han får snart en ny sökande till tjänsten – arbetslöse Ben Weston. Han känner sig illa behandlad av Chad som inte vill ge honom fler uppdrag, trots hans skickliga insats i bortrövandet av Abigail tidigare. Stefan förstår att Ben var inblandad i den kuppen och hotar med att ringa polisen, men Ben envisas med att han borde anställa honom istället. “Vi står på samma sida om du anställer mig – om du inte gör det kommer jag att motarbeta dig och det vill du inte,” hävdar självsäkre Ben. Utpressning på anställningsintervjun är nog inte att rekommendera, men i det här fallet kan det funka! Även Ciara behöver ett jobb, för att kunna betala hyran nu när Tripp har flyttat. Därför ber hon sin farbror Roman om ett extraknäck på puben.

Abby i dåligt skick

Chad får ingen information om Abigail från mentalsjukhuset, eftersom han inte anses vara en nära anhörig längre. Han vädjar till Jennifer om tillåtelse att få besöka hennes dotter. Hon är fortfarande besviken på hans agerande, men inser till slut att han hade goda avsikter och dåligt omdöme. Hon ringer till Abigails psykolog och lyckas ordna en besökstid åt Chad. Samtidigt visar det sig att Abby har blivit inlåst i en madrasserad isoleringscell och vägrar att äta eller prata med någon. När Chad kommer dit sitter hon i ett hörn med en filt över sig och svarar inte på tilltal. Till slut vänder hon sig om och möter Chad med en blick som skulle kunna döda! □

Nygamla Abby!
Om Chad inte känner igen sin ex-fru när han kommer till mentalsjukhuset Bayview för att hälsa på henne, så kan det bero på att Kate Mansi är tillbaka i rollen som Abigail från och med det här avsnittet. 😲 Vad hände med den förra? Läs allt om det plötsliga skådisbytet här: Abby utbytt… igen!

Lämna en kommentar