TISDAG 27 NOVEMBER, 2018 · Ciara släpper alla hämningar och delar en kyss med Ben. Will och Sonnys lycka är hotad när en plågoande från förr återvänder och ställer elaka krav.

Första kyssen

Ciaras tillvaro har vänts upp och ner i dag – först fick hon veta att hennes pojkvän Tripp har försökt snärja en oskyldig man för mordbrand och sen valde han att dumpa henne. Hon trodde att Tripp var det säkra kortet och att Ben var killen hon borde undvika, men nu verkar ödet antyda att hon gjorde en felbedömning. När Ciara tar en promenad för att försöka reda ut sina förvirrade känslor, springer hon på Ben, som får henne att bli ännu mer osäker. “Nu kanske du kan vara ärlig med dig själv om dina känslor för mig,” hoppas Ben. Ciara undrar om hon är för trasig inombords för att kunna älska någon över huvud taget och att själv bli älskad. Ben håller inte med. Till och med galnare personer än han har funnit kärleken, så han ger inte upp. “Det får inte du heller göra. Det tillåter jag inte,” säger Ben bestämt innan paret delar en första kyss!

Ted ber om hjälp

Hope reagerar våldsamt när hon märker att någon förföljer henne och upptäcker att det är Ted Laurent – advokaten som försvarade Ben och sedan försvann spårlöst. Ben uppträder skrajset och ber om polisbeskydd. Stefan DiMera lät honom bli kidnappad av skurkar på uppdrag av Kate. Efter månader i fångenskap har han äntligen lyckats fly, men han vet att DiMeras skurkar jagar honom. När Hope ifrågasätter varför hon ska hjälpa honom, ger Ted henne ett oemotståndligt erbjudande – bevis som kan få Ben Weston dömd till fängelse för gott.

Leos hämnd

Will och Sonny får en otrevlig överraskning när Leo Stark knackar på dörren – lycksökaren som anmälde Sonny för sexuella trakasserier och ställde till med en massa oreda för honom och Will. Sist vi såg Leo var i samband med ett våldsamt gräl, som slutade med att Leo slog i huvudet och förmodades ha dött, innan grabbarna virade in honom i en matta och försökte göra sig av med hans lik. Leo förklarar att han piggnade till efter en stund och blev räddad av den märkliga kvinnan Susan Banks. Nu har han återhämtat sig på hemlig ort och är tillbaka för att utkräva sin hämnd. Han har spionerat på killarna en längre tid och har full koll på situationen med Paul och allt annat som har hänt i deras liv. Nu kräver han att Sonny håller sig löfte att gifta sig med honom!

Stefans försoning

Kayla konfronterar Stefan DiMera och anklagar honom för att ha använt Steves ögonprotes i förrädiska syften. På grund av hans intriger blev Steve dömd för spioneri och riskerar att ruttna bort resten av sitt liv i fängelse. Stefan erkänner att han utnyttjade Kaylas desperata önskan att hennes man skulle få tillbaka synen, men förnekar att han ligger bakom spionintrigen. För att kompensera sitt svek erbjuder han sig ändå att utreda saken och hjälpa Steve att rentvå sitt namn. Samtidigt får Kate besök av Roman, som kräver information om hennes relation med Ted Laurent för att kunna sätta dit Stefan DiMera för gott. Kate avslöjar att Ted utpressade henne och att Stefan “omplacerade” advokaten till en annan ort. Roman vet att Ted är nyckeln till Stefans undergång och vill få tag i honom, ovetande om att han redan är tillbaka i Salem och har bett Hope om hjälp att gömma sig. □

Lämna en kommentar