ONSDAG 10 APRIL 2019・Stefan blir alltmer attraherad av Chloe, men hon håller honom på avstånd. Eric är frestad att erkänna sina känslor för Sarah. Brady uppmuntrar Gabi att ta sin hämnd mot Stefan till nästa nivå. Rex blir besviken när Maggie tvivlar på honom som svärson.

Mamma vet bäst

Maggie har svårt för att glädja sig åt sin dotters förlovning med doktor Rex och i dag beger hon sig till sjukhuset för att konfrontera sin oönskade svärson. Vill han verkligen gifta sig med en kvinna som tydligen har känslor för hans bror? “Känslor?” utbrister Rex förvånat, eftersom Sarah har sagt att hon bara “svärmade” lite för Eric och att det är historia nu. Maggie tvivlar på det, men hon vill förstås inte “lägga sig i för mycket.” Bara lite lagom. När Rex ifrågasätter hur Maggie kan förlåta Eric för att ha dödat hennes son, men inte honom för att han varit otrogen mot hennes dotter, vinner han inte några pluspoäng direkt. Maggie har förlåtit Eric eftersom ingenting kan få Daniel tillbaka till livet, medan Sarahs framtid fortfarande går att påverka. “Jag står inte ut med tanken på att min dotter ska gifta sig med en obotlig vänsterprasslare” klargör Maggie. Och vi vet ju att Maggie alltid har rätt!

Förtryckta känslor

Samtidigt gör Eric och Sarah ett försök att “bara vara vänner”, trots att det är helt uppenbart att de egentligen vill vara mycket mer. Men nu är det som det är. Sarah ska bli Erics svägerska och inget mer. Kram på det – samtidigt som Rex dyker upp och undrar om han stör. För att verkligen demonstrera vem som är ihop med vem, ger Rex sin fästmö en het och lång kyss mitt framför ögonen på Eric, som skamset vänder bort blicken och önskar att han kunde trolla bort sig själv.

Stefan vill ha en familj

Stefan är deppig efter familjelekarna med Chloe och hennes barn, eftersom han blir påmind om sina egna spruckna familjedrömmar. Han hoppas verkligen få bilda familj med Chloe så fort hon inte är dödshotad av den mexikanska drogkartellen längre. Eli och Lani dyker upp med information om det sistnämnda. En informatör har pekat ut gärningsmännen, vilket Stefan redan visste. Om Stefan hade varit mer benägen att samarbeta med polisen i det här ärendet, hade skurkarna kunnat gripas i går, men nu har de lämnat Salem. “Försöker ni skylla er inkompetens på mig?” utbrister Stefan ilsket och klargör att han inte har något förtroende för Salempolisen. Han lovar Chloe att hitta skurkarna själv, medan hon hellre föredrar att polisen sköter det.

Kate smider planer

Stefan anar inte att han själv är hotad från två håll. Två olika fiender vill krossa både honom och hans familjeföretag. Den första är Kate, som i dag försöker övertala Victor att återanställa henne som VD för Titan, med målsättningen att angripa DiMera Enterprises. Victor är föga intresserad av ett samarbete med ex-frun som har försökt döda honom så många gånger, men Kate påminner honom om deras tidigare framgångar inom affärsvärlden. Tillsammans var de oslagbara och de kan bli det igen. Kate anser att Victor har tappat gnistan sedan han gifte sig med tråkiga Maggie, men hon är säker på att han är sugen på lite affärsintriger igen.

Gabi… DiMera?

En annan duo som vill knäcka Stefan DiMera är våra vänner Brady och Gabi. I dag föreslår Brady något häpnadsväckande – att Gabi ska förföra Stefan till sängs, få honom att gifta sig med henne och sen ska hon ta över hela DiMera Enterprises! Gabi förstår inte hur det ska gå till, eftersom de hatar varandra, men samtidigt så kysste hon ju Stefan härom dagen. “Det var en hatkyss” understryker hon. Brady är säker på att hon fixar det här med lite kvinnlig list – och kanske till och med njuter av det under tiden. Sagt och gjort. Iklädd en urringad blus och med extra glans på läpparna, knallar Gabi in till DiMeras herrgård med ett mål i sikte – att ge Stefan den familj han så gärna vill ha! □

En kommentar

  1. Pingback: Gabis nya kupp! – Våra bästa år | Days.nu

Lämna en kommentar