ONSDAG 2 JANUARI, 2019 ・ Chad får veta hela sanningen om Gabis komplott – hur reagerar han? Stefans vrede får farliga konsekvenser. JJ stöter på hårt motstånd när han försöker hjälpa en medmänniska.

Inga lögner kan rädda Gabi nu

Somliga straffar Gud med detsamma och andra får vänta ett tag, men en sak är säker – i dag är det Gabi Hernandez tur att få sina fiskar varma! Det hela börjar med att Abigail ger Chad en svårsmält julklapp – nyheten att han är pappan till Charlotte ändå, eftersom resultatet från faderskapstestet blev förväxlat. Chad vågar först inte tro att det är sant. Sjukhuset skulle inte göra ett sånt misstag. “Det var inget misstag – det var Gabi Hernandez,” förklarar Abby, samtidigt som Gabi dyker upp och hamnar mitt i hetluften. Gabi gör ett sista desperat försök att ljuga sig ur den besvärliga situationen, men Abby avbryter henne med en käftsmäll och berättar att Julie minns allt – och i synnerhet att hon hittade det ursprungliga faderskapstestet i Gabis rum. Sanningen har kommit fram och inga lögner kan rädda Gabi den här gången.

Chad kan inte förlåta sig själv

Chads besvikelse känner inga gränser när Gabi tvingas erkänna att alltihop är sant. Chad har en viss förståelse för att Gabi ville hämnas på hans fru, men han trodde att de var vänner – varför ville hon göra honom så här illa, och lilla Thomas som har fått gråta sig till sömns i månader för att han saknar sin mamma? Värst av allt är att Gabis lögner fick honom att vända ryggen åt sin egna dotter och önska att hon aldrig hade blivit född. Det kan han varken förlåta henne eller sig själv för nu. Chad tar fram telefonen och är på väg att ringa polisen, men Abby stoppar honom och anser att Gabi ändå kan få lov att vara med sin dotter under julen.

Stefans farliga vrede

Stefan DiMera är inte lika generös. Att ha förlorat både kvinnan han älskar och dotter som han trodde var hans på självaste julafton, gör ont ända in i själen. Och han vet att alltihop är Gabis fel. Därför ger han Ben order att sabotera hennes jul också. Precis när Gabi inte tror att dagen kan bli värre, dyker Ben upp i hennes sovrum för att utföra sin chefs ondskefulla order. Samtidigt skålar Stefan med sin pappas porträtt på väggen och konstaterar att han har rätt. “När det gäller alla former av smärta är det mycket bättre att ge än att få,” konstaterar han bittert.

Oönskad hjälte

JJ räddade livet på sjuksköterskan Haley som försökte begå självmord på julafton, men i dag vill hon varken prata om det eller få någon mer hjälp. JJ försöker nå fram till henne på alla sätt och vis, men hon avböjer bestämt hans erbjudande om hjälp och stöd. Hon är inte ens särskilt tacksam för hans hjälteinsats. “Du gjorde ditt jobb och nu vill jag att du lämnar mig i fred så att jag kan göra mitt,” fräser hon. Vi får dock känslan av att JJ inte kommer att ge upp så lätt. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.