MÅNDAG 17 DECEMBER, 2018 ・ Julie hamnar i en farlig närkamp med Gabi och hotar att avslöja hennes intriger för Chad. Victor blir rasande när han hör talas om Chads svek. Ciara trotsar sin mammas varningar om Ben.

Som en blodhund

Efter månader av lögner och intriger vore det inte en dag för tidigt om Gabi Hernandez falskspel äntligen avslöjades. För att lyckas med uppgiften krävs någon som är minst lika slug och förrädisk… som lilla farmor Julie! Man bara måste älska den här damen i dagens avsnitt. Som vi såg i fredags, fick Julie i uppdrag av Abigail att smyga in till Gabis rum i Kiriakis herrgård och leta efter bevis för hennes spektakulära komplott. Julie får jackpot när hon öppnar en låda till Gabis nattduksbord och hittar ett kuvert som säkerligen innehåller någon saftig information. Dessvärre blir hon ertappad av skurken själv, som kräver en förklaring. Först försöker Julie dra till med en halvdålig lögn, men Gabi är inte så lättlurad. Julie väljer att lägga korten på bordet och erkänner ogenerat att hon är där på jakt efter bevis – och är ganska säker på att hon har hittat det. När Julie håller upp kuvertet, reagerar Gabi med bestörtning och hävdar att det är ett läkarutlåtande som bekräftar att hon inte kan få fler barn. “Eftersom jag inte tror på ett ord som kommer från din lögnaktiga mun, ska jag titta efter själv,” fräser Julie och sliter upp kuvertet. Innehållet är mer upprörande än hon hade kunnat föreställa sig.

Farligt fall

“Herregud, Chad är pappan till barnet!” utbrister Julie med bestörtning, när hon ser faderskapstestet med egna ögon. Det här måste hon genast visa för Chad. Han förtjänar att få veta att han är pappan till sitt barn. En desperat Gabi försöker stoppa den äldre damen och dragkampen om kuvertet fortsätter ute i korridoren, tills Julie dessvärre tappar balansen och ramlar huvudstupa ner för trapporna! Chad och Sonny springer dit när de hör en stor duns och får en chock när de hittar Julie halvt medvetslös på golvet nedanför trappen. Vi hoppas att Julie kryar på sig snabbt och ror den här båten i land!

Ciara litar på Ben

På annat håll i Salem gör Hope ett nytt försök att varna sin dotter för att inleda ett förhållande med seriemördaren Ben Weston. Som förväntat, går hennes varningar in genom det ena örat och ut genom det andra. Ciara vet att Ben har förändrats. Han var en snäll kille innan han blev sjuk och nu när han är frisk så är han det igen. En sak väcker dock ett litet tvivel hos Ciara – när Hope berättar om sin och Teds kupp på motellrummet härom veckan. De lurade dit Ben för att erkänna sig skyldig till stugbranden, men fick istället veta att han är anställd av Stefan DiMera och hade i uppdrag att kidnappa Ted igen. Hope tvingades ingripa för att förhindra det. “Han var på väg att begå ännu en brottslig handling,” hävdar Hope maniskt. Senare när Ciara träffar Ben utanför puben, ber hon om en förklaring. Tänkte han verkligen kidnappa en man? Ben vill inte ljuga, men gillar inte ordet “kidnappning.” Han skulle bara “ta hand” om advokaten Ted, som dessutom inte är något helgon själv. Det låter mycket bättre, så Ciara accepterar hans förklaring och tackar ja till en andra dejt inom kort.

Integritetskränkning?

Rafe har knappt hunnit förlåta Hope för hennes hemliga allians med Ted Laurent, innan ett nytt problem dyker upp i deras äktenskap. Hope reagerar med bestörtning när Rafe berättar att han lät Eli och Lani kolla upp hennes kreditkort, vilket ledde honom till motellet. “Du inkräktade på mitt privatliv,” anser Hope och är djupt besviken på sin make, som hävdar att han bara var orolig för henne. “Nej, du var svartsjuk och trodde att jag var otrogen,” konstaterar Hope. Rafe förnekar det och skyller på Eli och Julie. “De trodde det.”

Lämna en kommentar