ONSDAG 10 JULI 2019・Xander hotar med att avslöja Thomas som Emmas mördare. Hope försvarar sitt beslut att förlova sig med Thomas. Ridge kräver att Liam visar respekt för hans son.

Livet måste gå vidare

Liam vädjar desperat till Hope att ta av sig Thomas förlovningsring och inte låta honom stressa henne till ett beslut om giftermål. Han vet att hon inte älskar honom. ”Det vet han”, konstaterar Hope och påminner att hennes beslut mest har att göra med Douglas behov av en mamma och hennes behov av att vara en. ”Du kommer alltid att vara mitt livs kärlek”, lovar hon, men hon måste gå vidare med livet – vilket han redan har gjort, är hon noga med att påpeka.

Systrarna överlägger

Brooke uppdaterar sina systrar om sin dotters förlovning. Katie och Donna tar för givet att hon har återförenats med Liam igen, men Brooke konstaterar att tyvärr så inte är fallet. Nu riskerar hon att få Thomas till svärson. Hope känner sig tvungen att göra den här uppoffringen för barnens skull. Katie passar på att vädra sin feministiska ståndpunkt om kvinnor som uppoffrar sig för familjens skull – precis som deras mamma gjorde. Nu är det nya tider och kvinnor borde ha större syften i livet än att ”tjäna” andra. Senare kommer Hope till jobbet och visar upp sin förlovningsring för de skeptiska systrarna. En upprörd Brooke levererar dagens bästa replik:

Om Thomas vill ha en barnvakt så borde han anlita en au pair!
– Brooke

Ridge kräver respekt

Ridge blir irriterad när han får veta att Liam har försökt avråda Hope från att gifta sig med hans son. Han och Hope är inte gifta längre, så Liam har ingen rätt att lägga sig i hennes beslut. En upprörd Liam försvarar sitt agerande. ”Thomas har fått henne på kroken genom att använda sin son som bete.” Ridge kräver att Liam behandlar hans familjemedlemmar med respekt, med tanke på att han uppfostrar en familj med en av dem. Smockan hänger i luften, men Ridge bestämmer sig för att undvika blodutgjutning den här gången.

Alla ska få veta

Zoe ringer till Thomas och varnar för att hennes pojkvän är på väg att avslöja honom som en mördare. Thomas åker till Forrester för att hantera krisen och varnar Xander för att rikta falska anklagelser mot honom. Xander anser att han har bevis för sin teori, eftersom Thomas GPS-dator avslöjar att han stannade sin bil på exakt samma plats som Emma körde av vägen. ”Emma är död på grund av dig och när jag går härifrån ska alla få veta det.” Thomas avfärdar det som strunt och är säker på att polisen skulle lita mer på en Forrester än dottern till en barnarövare och hennes pojkvän. Thomas skulle bara hävda att han bevarade hemligheten om Beth för att skydda Zoe, hennes pappa, Flo och Xander från att hamna i fängelse – vilket är precis vad de skulle göra om sanningen kommer fram! □

Lämna en kommentar