28 – 29 JUNI 2021 · Liam hamnar i kläm när hans fru vill att han berättar sanningen om Vinnys död för polisen, men hans pappa vägrar låta honom göra det.

Olyckan blev ett brott

Liam har länge velat lätta på sitt dåliga samvete och berätta sanningen om vad som hände kvällen då han körde på Vinny med sin pappas bil och orsakade hans död. Därför känns det nästan som en befrielse när han nu tar bladet från munnen och redogör hela historien för Hope. Hon reagerar först med bestörtning och förstår inte hur mannen hon älskar kan ha gjort något så hemskt, men när hon förstår att allt var en olyckshändelse och att Bill var den som förde bort Liam från olycksplatsen och sopade igen alla spår, konstaterar hon att alltihop är hennes svärfars fel. Det som hände var en olycka, men Bill gjorde händelsen till en kriminell handling och sin son till en mördare. Hon är övertygad om att Liam skulle frikännas om hela sanningen kom fram. Liam drar en lättnadens suck när han hör sin fru uttrycka samma resonemang som han själv har gjort i flera veckor utan att få gehör från sin pappa. Hope lovar att stötta sin make och följa med honom till polisstationen när han erkänner alltihop. Men någon sätter stopp för deras planer…

Ärlighetens pris

Bill dyker upp i stugan och blir upprörd när han förstår vad som är på väg att hända. Liam har erkänt sanningen om Vinnys död för Hope och nu tänker han göra det för polisen också. Bill upprepar sin fasta övertygelse om att det vore hans livs största misstag. Han skulle dömas till livstid i fängelse och förlora sin fru, sina barn och familjelivet som de äntligen har fått tillbaka. Hope fräser åt sin svärfar att ärlighet alltid är det rätta, men Bill håller inte med. Livet är inte så svart och vitt som hans principfasta son och svärdotter vill tro. Han vädjar till dem att åtminstone vänta 24 timmar och fundera på vad de riskerar att förlora om de vänder sig till polisen – innan det är för sent!

Nästa avsnitt
✓ Hope och Liam står inför ett omöjligt beslut.
✓ Zoe pressar Shauna på information om hennes påstådda flirt med Carter.
✓ Wyatt kräver svar från Bill.

Lämna en kommentar