MÅNDAG 24 JUNI 2019・Våra vänner nås av beskedet att Emma har omkommit i en bilolycka och somliga misstänker att Thomas kan ha orsakat den!

Brooke söker sympatier

Våra vänner nås av ett dystert dödsbesked i dag – som väcker starka misstankar mot en viss plågoande. Men vi börjar på Il Giardino där Brooke väntar på en beställning hämtmat, när Bill dyker upp för att äta middag med sin advokat. De före detta äkta makarna gör varandra sällskap så länge och Brooke passar på att söka stöd för sin åsikt att Thomas utnyttjar hennes dotter. Ridge vägrar inse att hans son är ett rötägg, men Brooke vet att Thomas psyke är allt annat än stabilt med tanke på alla galenskaper han har ställt till med genom åren. Visserligen var det Hopes egna beslut att annullera äktenskapet med Liam och kliva in i rollen som modersgestalt åt Douglas, men Brooke är säker på att Thomas pådrivande beteende var en avgörande faktor. Bill förstår problemet, även om han anser att deras barn är vuxna nog att fatta sina egna beslut. De blir avbrutna av ett telefonsamtal från Justin med fruktansvärda nyheter – hans systerdotter Emma har kört av vägen i närheten av Brookes hus och hon klarade sig inte. Emma är död.

En vän är död

Det vet förstås redan Thomas. I förra avsnittet fick vi tydliga signaler på att det var han som prejade Emma av vägen och lämnade henne för döden – nöjd med att hon aldrig skulle få en chans att avslöja babybluffen för Hope. Thomas åker raka vägen från brottsplatsen och hem till Hope, där han låtsas som om ingenting har hänt och påminner henne återigen om vilken härlig framtid de skulle ha tillsammans som en familj. Senare nås Hope av dödsbudet om sin vän och gråter ut i Thomas tröstande famn – ovetande om att han förmodligen har vållat Emmas död!

Är Thomas en mördare?

Samtidigt på Forrester väntar ett nervöst gäng på besked om vad som ska hända. Emma verkade fast besluten att åka hem till Hope och avslöja att hennes dotter lever, men Thomas var lika besviken att hindra henne. När Pam avbryter dem med nyheten att Emma har hittats död efter en bilolycka, blir Xander tvärsäker på att det inte var någon olycka – och att Thomas har tystat henne för gott! □

Lämna en kommentar