FREDAG 7 JUNI 2019・Hope och Liam träffas för att ta farväl av sitt äktenskap. Thomas erkänner för Steffy att han älskar Hope. En förskräckt Xander kräver att Zoe berättar sanningen om Beth.

Tack för den här tiden

När äkta makar väljer att avsluta sitt äktenskap brukar de antingen skiljas åt som vänner eller ovänner. Hope och Liam vill inte skiljas åt över huvudtaget, men ändå har beslutet fattats. I kväll träffas de en sista gång på tu man hand för att minnas de goda stunderna och sätta punkt för en epok. Liam hade kunnat slå på stort och boka bord på en fin restaurang, men det känns mer logiskt att vara hemma i stugan som har varit deras kärleksnäste och fristad i många år. Han lagar middag med italienskt tema, eftersom det sydeuropeiska spaghettilandet har en särskild betydelse i deras förhållande. Det var här de gifte sig, klättrade i berg och åt konstiga ostar. ”Sista gången vi gifte oss trodde jag att det var sista gången”, säger Hope. Vi undrar vad hon menar. Var det inte det då? Planerar hon redan att gifta om sig? Liam verkar inte reagera. Hope är tacksam för åren som hon och Liam fick med varandra. ”Jag är världens lyckligaste tjej som blev älskad av dig och fick älska dig”. Men mycket vill ha mer, som bekant. När Beth dog och familjedrömmen sprack, så gick det inte längre.

Zoe tvingas erkänna

Samtidigt kräver Xander en förklaring från Zoe. Vad menade hon med att Hope och Liams dotter lever? Alla vet ju att Beth är död. Zoe klarar inte av att ljuga längre, så hon berättar hela den makalösa historien. Hennes spelberoende pappa hade lånat en kvarts miljon dollar av skurkar som han inte kunde betala tillbaka, och nu hotade de med att döda hans dotter om han inte hostade upp pengarna. ”Han gjorde det för att skydda mig.” Xander är mer intresserad av var de gjorde av Beth. Vem har adopterat henne? Efter en del påtryckningar erkänner Zoe att Hopes lilla dotter just nu blir uppfostrad av… Steffy Forrester.

Vad vill Steffy?

Steffy får besök av sin bror, som öppet erkänner att han älskar Hope och alltid har gjort. Det har han även erkänt för henne, eftersom han anser att de är skyldiga sina barn att vara transparenta med sina känslor och tankar inför framtiden. Vi tittare vet förstås att Thomas överdriver lite om sin ärlighet här, eftersom hans knep för att vinna Hopes förtroende har varit allt annat än hederliga. Thomas pekar på fotografiet med Liam som hans syster har kvar på väggen. ”När du ser det, så tänker du nog på Liam och att få tillbaka er familj”, förmodar Thomas, och tillägger att nu har hon chansen. Liam är snart frånskild och då måste Steffy lägga anspråk på honom. ”Om du vill ha tillbaka Liam så kan det hända”, lovar han. Det återstår att se! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *