MÅNDAG 8 JULI 2019・Efter mycket vånda och känslomässig utpressning får Thomas ett svar från Hope på sitt frieri. Xander letar bevis för att Thomas är en mördare. Ridge hamnar på kant med sin fru och Liam.

Samtycke under press

Det har varit en omtumlande kväll för Hope med känslomässig utpressning från både barn och vuxna, så Thomas tar tillfället i akt att lägga in dödsstöten – och pressa henne ytterligare till att tacka ja till hans frieri och bli en mamma åt hans son. Efter många suckar och rynkade pannor får han slutligen svaret som han önskar – ”Ja.” Med stor tveksamhet och total avsaknad på entusiasm, går Hope med på att gifta sig med honom och kliva in i rollen som mamma åt Douglas. Thomas lovar att göra allt han kan för att hon ska bli lycklig och aldrig behöva tvivla på sitt beslut, trots att hon redan gör det. Hope låser in sig på toaletten en stund och tänker tillbaka på bröllopet med Liam, innan hon torkar sina tårar och försöker intala sig själv att hon gör det rätta för barnens skull. Thomas vill fira deras nya åtagande med lite mys i sänghalmen, men då säger Hope nej. Det har varit en lång dag och hon vill hellre sova – ensam. Thomas blir tvungen att acceptera hennes vilja, men tänker att ”Snart” är de man och hustru och då kan inget hindra dem från att gå hela vägen. Möjligtvis den nya samtyckeslagen då.

Att lägga sig i eller inte

Samtidigt hemma hos Brooke pågår en vild diskussion om Hopes kärleksliv. Ridge ser inget problem med att hans son uppvaktar Hope och vill bilda en familj med henne – och han anser verkligen inte att Liam har någon rätt att lägga in ett veto efter att han gick med på att annullera sitt äktenskap med Hope. När Brooke tydligt tar Liams parti i frågan, anklagar Ridge henne för att lägga sig i sina barns liv på samma sätt som hans mamma Stephanie gjorde när de var unga – vilket de lovade varandra att aldrig göra med sina barn. ”Ni beter er som om min son vore en yxmördare”, utbrister Ridge ilsket.

Bevis eller spekulationer?

Minus yxa i alla fall, enligt Xander. ”Det här bevisar att Thomas Forrester är en mördare”, konstaterar han efter att ha sett övervakningsbilder som visar att Thomas körde iväg med sin bil från jobbet bara några sekunder efter Emma, som senare körde av vägen och dog. Zoe påpekar det uppenbara – bilderna bevisar inte något annat än att Thomas körde iväg med sin bil. En frustrerad Xander bestämmer sig för att ta sin utredning till nästa nivå, genom att åka hem till Thomas och bryta sig in i hans bild. Färdhistoriken i GPS:en avslöjar att Thomas stannade vid samma väg som Emma körde av. Återigen anser sig Xander ha bevis för att Thomas är en mördare. Tillåt oss att tvivla – men ge inte upp, Xandy! □

Lämna en kommentar