OTROHET • När Liam tror att Hope har svikit deras äktenskapslöften, dränker han sina sorger och gör något som han kommer att ångra!

Glamour-året 2021 har precis rullat igång med nya färska avsnitt och redan har två snaskiga otrohetsskandaler briserat – men bara en av dem har egentligen hänt. Det hela började med att Liam och Hope tillbringade en ödesdiger kväll på varsitt håll – Liam tillsammans med sin andra familj hos Steffy och Hope tackade ja till en familjemiddag med Douglas hemma hos Thomas. Senare fick Liam en otrevlig chock när han såg Thomas kyssa hans fru, men anar inte att alltihop var en synvilla.

”I det ögonblicket verkade det logiskt att Hope har avfärdat hans oro för att Thomas vill ha tillbaka henne”, förklarar skådisen Scott Clifton (Liam) för tidningen Soap Opera Digest. ”Liam står i dörröppningen chockad och förtvivlad. Han kan inte ens förmå sig själv att säga något. Han kan inte ens gå in till lägenheten så han går därifrån. Han vet inte vart han ska ta vägen och det slutar med att han kör tillbaka hem till Steffy.”

Steffy lyssnar skeptiskt när Liam berättar vad han såg. ”Steffy tror inte på det först”, säger Jacqueline MacInnes Wood (Steffy). ”Steffy tänker att det omöjligt kan ha hänt. Hon vet hur Hope känner för Liam. Hon tror inte att Hope skulle vara otrogen mot Liam, särskilt inte nu när de har en fin liten familj med Douglas och Beth. Så ja, det kommer som en chock.” Steffy erbjuder en förklaring, men Liam vägrar lyssna. ”Liam är säker på vad han såg och trots hennes argument att det måste vara nåt slags missförstånd, vägrar han lyssna på det”, påpekar Clifton. ”Han säger Hur kan det vara ett missförstånd? Jag såg det med mina egna ögon. Jag vet vad jag såg – och hörde. Han hörde Thomas säga till Hope att Det här ska bli en kväll vi aldrig kommer att glömma”.

”Liam är otroligt upprörd.”

– Clifton

Sen tar situationen en annan vändning. ”Liam är otroligt upprörd och han får syn på en flaska tequila i baren”, berättar Clifton. ”Han greppar tag i den och säger Jag behöver en drink och Steffy säger Häll upp en åt mig också. Vid det här laget är Steffy övertygad om att Liam såg det han såg och de försöker bearbeta det tillsammans. Sen börjar Liam prata om sitt liv och de val han har gjort. Liam känner stor ångest för det han offrat för att vara med Hope. Han offrade sitt liv med Steffy och det han kunde haft med Kelly och han tänker Vad var meningen med det? Nu undrar han Var det här första gången? Har det här hänt förut? Har de skrattat bakom min rygg? Han föreställer sig det värsta. Drinkarna fortsätter att hällas upp, så han går från chock till bitterhet till nedstämd till deprimerad till ledsen till ångestfylld och till vemodighet om sitt förflutna med Steffy, och sen leder det ena till det andra.”

”En sak leder till den andra”, säger Wood. ”När de dricker börjar allt kännas naturligt igen på grund av deras förflutna tillsammans.” Så det berusade paret ger efter för sin åtrå och älskar med varandra. ”Självklart är det fel av dem att göra det, men i stundens hetta känns det rätt”, säger Wood med en suck.

Morgonen därpå inser paret allvaret i sina gärningar. ”Båda två känner Vad har vi gjort?”, säger Clifton. ”Hon är med Finn och han är fortfarande med Hope. Egentligen har ingen gjort slut med någon, men Liam och Steffy hade ett ögonblick när gnistan tändes igen och nu säger Steffy Vad ska vi göra? och Liam svarar Jag vet inte.” En ångestfylld Steffy tänker på sin nya kärlek. ”Hon bryr sig djupt om Finn och tror att de kanske kan skapa en framtid tillsammans, så det är förödande för Steffy”, säger Wood. ”Det har tagit så lång tid för henne att komma över Liam. Det här är den första mannen som har dykt upp i hennes liv när hon var redo att ta språnget. Nu har hon extremt dåligt samvete. Men Liam vill inte prata om det heller. Båda två vill sopa det under mattan. De var fulla. De visste inte vad som pågick, men samtidigt så visste de det. Det kommer alltid att finnas något mellan dem, men hon vill gå vidare med Finn och hon vill inte att Liam säger något om kvällen.”

”I stundens hetta känns det rätt.”

– Wood

Steffy råder Liam att rensa luften med Hope om hennes kyss med Thomas. ”Liam har nyktrat till och Steffy föreslår att han pratar med Hope, men han känner Vad finns det att prata om?” säger Clifton. ”Steffy säger att Hope kanske erkänner att hon kysste Thomas, eller kanske det var nåt missförstånd, men du borde ta upp det eftersom det tär på honom inombords. Så han går till slut med på det.” Liam åker hem och pratar med sin fru. Det blir en explosiv konfrontation när Liam anklagar en ovetande Hope för att ha förstört deras äktenskap. ”Han är så arg att han knappt låter henne avsluta en mening”, berättar Clifton. ”Han blir ännu mer frustrerad när hon inte verkar veta vad han pratar om, vilket han tolkar som att hon är oärlig. Slutligen förstår Hope varför Liam är så arg, men hon lämnas överrumplad och förvirrad av hans anklagelser.”

Samtidigt får Steffy ångest när hon träffar Finn. ”Steffy började äntligen bli en bättre människa och det känns nästan som att hon tar ett steg framåt och två tillbaks”, reflekterar Wood. ”Det sista hon vill är att den här smutsiga lilla hemligheten ska komma fram. Liam har sin lyckliga familj med Beth och Douglas. Steffy trivs tillsammans med Finn. De gjorde fel och även om de var onyktra så borde de inte ha gjort det.”

Lämna en kommentar