20 – 21 JUNI 2022 • Thomas inser att Sheila ligger bakom Brookes ofrivilliga fylla på nyårsafton. Deacon försöker övertala Brooke att han är mannen för henne.

Vem tar vem?

För något år sen valde Thomas Forrester att bevara en stor lögn för att det tjänade hans egna syften. Nu hamnar han i ett liknande dilemma – vi återkommer till det om en stund. Först bara måste vi prata om Deacon, som beter sig lite inkonsekvent i veckans första avsnitt. Hope ber honom att “föra sin mammas talan” och övertala Ridge att gå tillbaka till Brooke. Det är förstås dömt att misslyckas, för Ridge är inte det minsta intresserad av råd från Deacon när det gäller hans privatliv. Därefter beger sig Deacon hem till Brooke och försöker övertala henne att glömma Ridge, och istället återuppta deras gamla skandalromans från 90-talet. Brooke nixar den idén eftersom “Ridge skulle ändå alltid ha mitt hjärta” och det vore inte rättvist mot Deacon att leva under de premisserna. Men när Deacon har gått, verkar Brooke ändå ha fått en tankeställare och undrar om hon har haft fel i alla år. Kanske Ridge inte är mannen för henne och tänk om han skulle bli lyckligare med Taylor? Dumheter, tycker Hope, som uppmuntrar sin mamma att ta av sig offerkoftan och kämpa för sitt äktenskap. Hope tror att det fortfarande kan räddas, om Brooke tar ett nytt samtal med Ridge. Vi får se hur det går.

Pusselbitarna faller på plats

Sheila inbillar sig att hon och Taylor är vänner nu, sedan hon i hemlighet har intrigerat för att hjälpa henne få tillbaka Ridge. I dag knallar Sheila raka vägen in till Steffys strandvilla för att hälsa på sin nya “väninna” och verkar ha glömt att hon inte är välkommen där. Thomas, som är ensam hemma, påminner henne snabbt om det och försöker kasta ut henne, vilket Sheila blir väldigt förnärmad över. Hon anser att Thomas och hans syster borde tacka henne för hjälpen med att återförena deras föräldrar och familj. “Ursäkta, va?” utbrister Thomas och förstår först inte vad hon menar. Sheila inser att hon råkade försäga sig och försöker rädda situationen med dåliga bortförklaringar, men då börjar pusselbitarna falla på plats för Thomas, som inser att Sheila ligger bakom Brookes onyktra nyårsfadäs. Sheila vädjar till honom att hålla tyst om det här och bara vara tacksam för det gynnsamma utfallet för hans mamma och familj. Thomas ställs inför det bekanta dilemmat att göra det rätta och berätta sanningen för sin pappa – eller bevara Sheilas hemlighet och låta Brooke undra i all evighet varför hon spårade ur med Deacon på nyårsafton! Vad ska han göra?

Nästa avsnitt
✓ Sheila pressar Thomas att hålla tyst om det han vet.
✓ Brooke delar sina innersta tankar med Deacon.
✓ Zende ställer Paris mot väggen.
✓ Taylor försöker sätta gränser för Sheila.

Lämna en kommentar