TORSDAG 13 JUNI 2019・Thomas får nya förhoppningar om framtiden när Hope lovar att försöka öppna sitt hjärta för honom.

Här är ditt nya liv, Hope

Hope offrade sitt äktenskap med Liam på grund av sin övertygelse att det var bäst för barnen. Nu återstår det svåraste av allt – att finna sig i sin nya tillvaro utan mannen hon älskar. Lille Douglas märker att Hope är ledsen och försöker muntra upp henne med en blombukett – plockad i Brookes rabatter på tomten. Samtidigt hemma hos Steffy ångrar Thomas sitt beslut att berätta sanningen om Beths föräldraskap för sin syster. Han hittar på en dålig ursäkt och lämnar Liam och Steffy förbryllade över vad som precis hände.

Thomas ser målet i sikte

När Thomas kommer till stugan och ser sin sin och Hope krama om varandra, känns det som en bekräftelse för att han gjorde rätt i att bevara hemligheten. Målet med hans plan känns inom räckhåll. Samtidigt vet Thomas hur mycket Hope sörjer sin dotters död och vill inget hellre än att lindra hennes smärta. ”Du behöver få veta en sak”, säger han och vi får nya förhoppningar om att han ska avslöja sanningen. Även den här gången blir vi besvikna, när Thomas byter spår igen och avstår från att berätta nyheten som hade förvandlat Hopes bedrövelse till lycka. Hope börjar finna sig i den nya situationen och känner sig tacksam för att Douglas finns i hennes liv – och även att Thomas gör det. Hon vet inte hur framtiden blir, men lovar att ta en dag i taget och se om några känslor uppstår. Thomas erbjuder henne möjligheten att känna efter redan nu, genom att överraska henne med ännu en kyss. Nix, inget pirrade till. Thomas har dock inga planer på att ge upp. ”Jag gör vad som helst för dig”, konstaterar han maniskt. Vi tror honom.

Skål för familjelivet

”Jag vet inte hur du klarade att uppfostra dem själv”, suckar Liam. Själv är han helt slut efter en kvart och behöver lugna nerverna med en öl. Han är imponerad över att Steffy sköter hushållet som ett väloljat maskineri och vill inte trampa på några ömma tår. Steffy är inte det minsta orolig för det. Det känns bra att Liam har flyttat tillbaka. Hon vet inte vad framtiden har att bjuda på, men huvudsaken är att de håller ihop. ”Vi är en familj hur det än blir och inget kan ändra på det”, konstaterar hon. Möjligtvis verkligheten då! □

Lämna en kommentar