FREDAG 5 JULI 2019・Thomas försöker övertala Hope att tacka ja till hans frieri och bilda en familj med honom och Douglas, men Liam får nys om vad som pågår och bestämmer sig för att sätta stopp för det. Xander letar bevis för att Thomas är en mördare.

Laddad fråga

”Av barn och dårar får man höra sanningen” brukar det heta och nu riskerar Hope att en av varje på halsen. Hon blir helt ställd när lille Douglas plötsligt tar fram en diamantring och levererar ett frieri och önskan om att få Hope till sin nya mamma – allt enligt sin pappas välskrivna manus. Hur hon hanterar situationen får vi tyvärr aldrig se, för i nästa ögonblick är Hope ensam i stugan och tänker tillbaka på ett av Liams gamla frierier, medan Thomas har gått till huset och bäddat ner Douglas för natten. När han kommer tillbaka, kräver Hope ett ärligt svar. Hade han drillat sin son till att föra hans talan? Thomas förnekar det, men Hope vet inte hur ett litet barn ens kan kan förstå innebörden av ett frieri och förlovning. Thomas tycker att hon ska betrakta det som ännu ett tecken på att de hör ihop och borde bilda en familj tillsammans. Liam har redan gått vidare med hans syster och Beth kommer inte tillbaka. Hopes enda chans att få den familj hon alltid har drömt om är med honom och Douglas. ”Bara säg ’Ja’ Hope”, vädjar han och frestar med den gnistrande diamantringen. Svaret låter vänta på sig till nästa avsnitt förstås.

Douglas avslöjar för mycket

Brooke kallar Liam till ett möte för att diskutera hans kärleksliv – som lämnar utrymme till förbättring. Hur kunde han bli full och gå till sängs med Steffy? Liam har inget bra svar på den frågan, men bedyrar att han inte ville såra hennes dotter. Båda två är rörande överens om att Thomas är fel man för Hope och blir därför panikslagna när lille Thomas kommer ner och avslöjar att han hjälpte sin pappa att fria till henne i kväll. Det blir droppen för Liam, som bestämmer sig för att knalla ner till stugan och sätta stopp för galenskaperna en gång för alla!

Xander utreder

Xander anser fortfarande att sanningen om Beth måste komma fram. Nu har hemligheten till och med orsakat en människas död, eftersom Thomas av allt att döma var inblandad i bilolyckan som tog Emmas liv. Trots protester från Zoe, bestämmer sig Xander för att gå till botten med vad som hände den kvällen när Emma körde ihjäl sig. Han går ner till väktaren Charlies kontor och ber att få titta igenom bilder från övervakningskamerorna den aktuella dagen i fråga, eftersom han påstår sig ha haft inbrott i sin bil på parkeringen. Övervakningsbilderna bekräftar Xanders misstankar, eftersom de visar att Thomas följde efter Emma till parkeringen. ”Thomas Forrester är en mördare”, konstaterar Xander, trots att det fortfarande saknas bevis för det. Frågan är om Xander ska gå vidare och avslöja hela sanningen den här gången? □

Lämna en kommentar