SKILSMÄSSA・Hope vill annullera sitt äktenskap med Liam – trots att de båda fortfarande älskar varandra.

Hopes svåra beslut

Hope har kämpat i flera månader med sorgen över att ha förlorat sin nyfödda dotter Beth och det har även orsakat problem med hennes äkta man. Nu har Hope bestämt sig för att avsluta äktenskapet så att han kan gå tillbaka till sin ex-fru Steffy och hjälpa till med uppfostran av hennes två döttrar. Hope anser att hon själv berövar honom möjligheten att bli pappa, eftersom hon inte har någon lust att försöka få ett barn igen. Däremot har hon utvecklat en nära relation till ett annat barn som behöver en modersgestalt i sitt liv – lille Douglas, vars mamma nyligen dog och gjorde hans pappa Thomas till änkling. Thomas vill inget hellre än att bilda en familj med sitt livs stora kärlek Hope och har de senaste veckorna vidtagit falska och extrema åtgärder för att påverka Hopes tankar. Mamma Brooke motsätter sig Hopes beslut och tror att hennes dotter begår ett stort misstag. Hon behöver inte offra sitt äktenskap bara för att ha en relation med Douglas, eller att låta Liam vara en pappa åt Steffys barn. Det ena behöver inte utesluta det andra, anser Brooke. Men Hope håller inte med och det finns ingenting som kan få henne att ändra sig.

Steffy kommer hem

Samtidigt kommer Steffy hem från Europa och hamnar mitt i det här dramat. Hope kommer på besök och återförenas med Steffys adoptivdotter Phoebe, ovetande om att flickan egentligen är hennes egna livs levande dotter Beth. Hope anser att Liam förtjänar att bli en pappa på heltid åt Steffys döttrar och det är omöjligt så länge de förblir gifta. Hope går till och med så långt att hon ber Steffy att låta Liam flytta hem till henne igen och räknar upp alla anledningar till varför det vore bäst för barnen att hon och Liam annullerar sitt äktenskap.

Thomas intriger

Även Thomas anser att skilsmässa vore den bästa lösningen för framtiden. Hans pågående manipulationer av Hopes bräckliga psyke – genom att utnyttja hennes närhet till Douglas och förfalska brev från sin avlidna fru – fungerar tydligen som smort och Thomas hoppas att det bara är en tidsfråga innan Hope ska börja utveckla känslor för honom också. Liam är en av få som har genomskådat sin kärleksrival och anklagar honom för att utnyttja Hope i hennes sårbara och hjälplösa tillstånd. En upprörd Liam klargör att Hope aldrig kommer att älska Thomas – oavsett om de annullerar sitt äktenskap eller inte.

En oönskad kyss

För att motbevisa sin rival, använder Thomas sin oskyldige son ännu en gång för att påverka Hopes beslut. Han ser mycket nöjd ut när Hope och Douglas förenas i ett samtal om Caroline och jublar inombords när pojken säger att han älskar henne. ”Det gör pappa också”, tänker Thomas för sig själv, medan han väntar på rätt tillfälle att uttrycka sina känslor för henne. Thomas överraskar Hope med en spontan kyss, men hon stöter bort honom och klargör att han inte borde ha några förväntningar på att hon ska besvara hans känslor. Det avskräcker inte Thomas, som erkänner att han ser honom, Hope och Douglas leva tillsammans som en familj i framtiden. Senare kommer Hope hem till Liam och blir förvånad över att han har accepterat hennes önskan att avsluta deras äktenskap. Han har planerat en speciell kväll för att hylla deras äktenskap och minnas alla goda stunder tillsammans – innan de officiellt går skilda vägar. Inte ens de intensiva känslor som kvällen framkallar är tillräckligt för att Hope ska ta sitt förnuft till fånga.

Steffys beslut

Morgon därpå verkar alla inblandade parter vara inställda på att gå vidare med livet – frågan är bara hur? Thomas besöker sin syster Steffy för att försöka påverka hennes beslut. Han är säker på att hon och Liam fortfarande älskar varandra och tycker att det finns alla förutsättningar för en återförening. Samtalet får Steffy att minnas alla ljuva stunder som hon och Liam har delat genom åren, men frågan är om det räcker för att hon ska överväga en återförening med honom? Senare råkar hon höra sin pappa fråga ut Liam om hans planer för framtiden, och blir berörd när hon hör Liam beskriva henne som en underbar kvinna och mamma.

Dags att göra det officiellt

Till slut har det blivit dags för Hope och Liam att skriva under papper som annullerar deras äktenskap – trots att båda två är rörande överens om att de fortfarande älskar varandra. När advokaten Carter föreslår att Hope funderar över det här beslutet några vändor till och inte gör något som hon kommer att ångra, avbryter Thomas dem och ryter åt advokaten att sluta försöka påverka Hope med sina åsikter. Hope har fattat sitt beslut och alla måste bara respektera det. Liam anklagar Thomas för fulspel, men Hope medlar mellan herrarna och påminner Liam om varför hon vill avsluta äktenskapet – för barnens skull. Medan båda parterna tar varsin penna och är redo att skriva under papperna som förpassar deras äktenskap till historieböckerna, verkar det inte som att något kan rädda dem. De anar inte vad som samtidigt pågår på andra sidan stan. Lögnen om Beth, som är roten till deras äktenskapsproblem, håller äntligen på att avslöjas. Ska nyheten nå Hope och Liam innan de går skilda vägar? Det får vi se i den kommande veckans avsnitt! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *