15 – 16 JUNI 2021 · Liam befarar att han ska förlora sin familj: ”Någon kanske kommer och tar mig från dig och barnen.” Hope kräver en förklaring – ska Liam erkänna den skakande sanningen?

En ny verklighet

Liam vaknar upp till en ny dag med Hope i famnen efter att ha tillbringat den första natten tillsammans sedan deras senaste återförening. Fantastiskt nog verkar ingen ha ryggskott eller ont i kroppen efter att ha sovit på golvet hela natten. ”Det här är den första dagen i resten av våra liv”, myser Hope. Båda två önskar att de kunde leva så här lyckliga för evigt och stänga ute den dystra verkligheten, men det vore förstås orealistiskt. Barn, jobb och livspussel väntar. Paret hinner knappt ta första klunken på morgonkaffet innan Thomas dyker upp av någon diffus anledning. Kanske han bara ville se med egna ögon att återföreningen är ett faktum. När Vinnys död kommer på tal, blir Liam överdrivet känslosam och beklagar sorgen, samtidigt som skuldkänslorna över hans inblandning i smitningsolyckan kommer smygande igen. När de är ensamma kräver Hope en förklaring. Hon känner Liam så väl och vet att han undanhåller något som har hänt. De lovade att inte ha hemligheter för varandra, så nu får han faktiskt lägga korten på bordet och berätta vad som pågår. De blir avbrutna av ett telefonsamtal från Bill, som påminner sin son om att inte yttra ett ord om smitningsolyckan för sin fru. Men Liam inser att situationen är ohållbar, så han lägger på luren och erkänner för Hope: ”Jag är rädd för att bli fråntagen dig och barnen.”

Början på slutet

Hope förstår ingenting. Varför är Liam rädd för att förlora henne och barnen? De ska inte ta vägen någonstans. De har precis försonats och han har fått tillbaka sin familj, så varför svamlar han om att någon ska föra bort honom? Hope förstår att hennes man har gjort något som han ångrar, men hon lovar att inte lämna honom oavsett vad det handlar om. Deras äktenskap har klarat så många prövningar genom åren, så det klarar nog en till. Men för att hon ska kunna hjälpa honom måste han förstås berätta hela sanningen. Efter mycket om och men, samlar Liam sitt mod och börjar ta bladet från munnen. ”Minns du den där kvällen för flera veckor sen, när jag var här och du lät mig kyssa dig igen för första gången på länge?” börjar han och tillägger: ”Den kvällen var början på slutet för mig.” Det han berättar sen får Hope att tappa andan av chock. Se Liams dramatiska bekännelse i onsdagens avsnitt på Playdays!

Nästa avsnitt
✓ Liam återger hela händelseförloppet för Hope om kvällen då Vinny dog.
✓ Ridge varnar Flo för Bill.
✓ Wyatt försöker avstyra grälet mellan Bill och Thomas.

Lämna en kommentar