MÅNDAG 7 SEPTEMBER 2020・Thomas försöker gå till botten med Steffys smärta. Steffy blir förtvivlad efter ett telefonsamtal från Hope.

Saknaden av familjelivet

Efter att ha varit med om en svår motorcykelolycka med brutna revben och ryggskott som påföljd är det inte konstigt att Steffy har behövt starka värktabletter för att härda ut med smärtan. Men på sistone har Steffys medicinering börjat ifrågasättas. Hennes läkare Finn gick motvilligt med på att skriva ett nytt recept med opioider och varnade för de beroendeframkallande effekterna och nu tror brorsan Thomas att hennes smärta har mer att göra med fototavlan av Liam som hänger på väggen än några skadade revben. ”Du säger att du har kommit över Liam, men varför hänger fotot kvar på väggen då?” Steffy resonerar att det är för Kellys skull. Hon vill att dottern ska se hur lyckliga hennes föräldrar var en gång i tiden. Thomas tror att hon saknar både Liam och det familjeliv som de hade planerat. Nu är han gift med Hope och Steffy är helt ensam. Till slut erkänner Steffy att han har rätt. Livet känns lite ensamt ibland, men det hjälper inte att han påminner henne om det. Nu ser hon fram emot att Liam ska lämna tillbaka Kelly i kväll så att hon åtminstone får lite sällskap. Hon anar inte att de planerna kommer att ändras.

Steffys stora sorg

Samtidigt har Hope och Liams hem förvandlats till rena dagiset med tre barn hemma som busar och leker oavbrutet. Hope trivs som fisken i vattnet med att ha Kelly där och låta henne umgås med sin halvsyster Beth och kusin Douglas. ”Det här är hennes hem också” menar Hope, samtidigt som Liam påpekar att han ska lämna tillbaka Kelly hos sin mamma i kväll. Men tydligen har Kelly så roligt med de andra barnen att hon frågar Hope om hon får sova över hos dem en natt till. Hope kan förstås inte lova någonting utan att prata med Steffy först och ber därför Liam att ringa henne och kolla om det går bra, vilket han glömmer bort. Till slut ringer Steffy och undrar om Liam är på väg med hennes dotter, som planerat. När Hope berättar att Kelly har bett att få stanna hos dem en natt till, skär hennes ord som en pil i hjärtat hos Steffy, som hade sett fram emot lite sällskap under resten av kvällen. När Steffy hör barnen ropa och skratta i bakgrunden kan hon förstås inte säga annat än att det är okej. Men när Steffy har lagt på luren, brister hon ut i gråt och känner att livet är orättvist. Minnen från lyckligare stunder med Liam passerar i revy, samtidigt som hon greppar tag i pillerburken och sköljer ner den allra sista värktabletten med alkohol!

Nästa avsnitt
✓ Bill är stolt över att Liam prioriterar familjelivet.
✓ Thomas blir orolig när han hittar Steffy yrvaken och förvirrad dagen efter att hon tog värktablett med alkohol.
✓ Steffy får ett utbrott på Hope.

Lämna en kommentar