ONSDAG 19 JUNI 2019・Snaran dras åt när ännu en person får reda på att Hopes dotter lever. Thomas erkänner att han inte tänker ge upp Hope förrän hon blir hans.

”Phoebe är definitivt en Logan”

Det obekväma parmötet hemma hos Steffy fortsätter i dag med att Flo brister ut i gråt när hon ser Liam hålla sin riktiga dotter i famnen utan att veta om det. ”Är du okej?” undrar Steffy, trots att hon tydligen inte är det. Alla har full förståelse för att det här mötet väcker starka känslor hos Flo, som (de tror) adopterade bort ett barn hon bar på i nio månader och sen födde till världen. ”Vi är oerhört tacksamma”, konstaterar adoptivföräldrarna. Flo gör ett halvhjärtat försök att erkänna sanningen när hon säger att ”Phoebe är definitivt en Logan”, vilket ingen ifrågasätter förstås. Bara för att vara tydlig – det där räknas inte som att säga sanningen, Flo! Efter det här dramat är ”Phoebe” trött och måste vila, så tyvärr får den planerade par-picknicken på stranden lov att ställas in. Innan Wyatt och Flo går därifrån, lovar Liam att ”uppfostra Phoebe som om hon vore min egna dotter.” Det kommer han att vara tacksam för senare. Senare ägnar sig Wyatt och Flo åt lite eftermiddagskärlek mellan lakanen och Flo försöker njuta av sin nya perfekta tillvaro – så länge den varar!

Thomas tar det han vill ha

Thomas blir måttligt irriterad när hans nya plågoande Xander klampar in på kontoret utan att knacka, precis när han var på väg att tvinga på Hope ännu en kyss. När Xander börjar intressera sig för om Hope har träffat Phoebe nyligen, avbryter Thomas honom direkt och klargör att han inte ska lägga sig i saker som inte angår honom. Zoe tvingar med sin ettrige pojkvän därifrån innan han råkar försäga sig. Thomas återupptar sin hjärntvätt av Hope och erkänner ärligt att han inte tänker ge upp förrän hon inser att de hör ihop. ”När jag verkligen vill ha något, så ser jag till att få det”, morrar han självsäkert. Av okänd anledning springer hon inte därifrån. Thomas vet att hon inte är redo att fatta några stora livsavgörande beslut ännu, men i väntan på att hon blir det, lovar han att vara som en blodigel och påminna henne om hur deras lyckliga familjeliv skulle bli. ”När nåt är rätt så vet man det.”

Nytt vittne

Xander och Zoe smiter ner till fotostudion för att fortsätta diskussionen om babyförväxlingen ostört. ”Det måste finnas ett sätt att avslöja sanningen”, utbrister en frustrerad Xander – ovetande om att han precis gjorde det för Emma som står och tjuvlyssnar bakom hörnet. När Emma hör dem säga att Zoes pappa stal Hopes barn, träder hon fram och kräver en förklaring. ”Är det här sant?” Medan Zoe blånekar, vänder sig Emma till Xander, som hon har mer förtroende för, och ber om ett svar. ”Det är sant – Hopes barn lever”, erkänner han, till både Emmas och Zoes förskräckelse! □

Lämna en kommentar