20 – 21 APRIL 2021 · Liams nya bekännelse blir droppen för Hope: ”Du är egoistisk!” Tror Thomas fortfarande att han är den rätta för Hope? Steffy visar att hon är redo att släppa det förflutna.

Liams nya bekännelse

Hope är känd för sin stora empati och förmåga att förlåta andra människor, men alla har sina gränser och i dag framkommer nya uppgifter om Liams otrohetsnatt med Steffy som får droppen att rinna över bägaren. De äkta makarna har precis nåtts av nyheten att Liam inte är pappan till Steffys barn, vilket borde öka förutsättningarna för deras äktenskap att läka. Hope medger att beskedet är en stor lättnad, men innan hon kan gå vidare med processen att eventuellt förlåta sin make, måste hon ställa en sista fråga om hans natt med ex-frun: ”Sa du till Steffy att du fortfarande älskar henne?” Det automatiska svaret här borde förstås vara ”Nej”, men som vi vet har Liam svårt för att ljuga. ”Jag sa nåt sånt”, erkänner han. Och precis där hittar Hope sin bristningsgräns. Ett snedsteg på fyllan hade hon kunnat förlåta, men att han i det sammanhanget säger till Steffy att han älskar henne, är helt oacceptabelt. Hope älskar Liam för hans fina egenskaper, men anklagar honom även för att vara egoistisk. Liam förstår att hans äktenskap är bräckligare än någonsin och är beredd att ge sin fru mer tid att fundera på saken – bara hon håller Thomas utanför ekvationen. Liam vet vad han vill – läka alla sår och återgå till det lyckliga familjeliv de hade innan den där ödesdigra kvällen förstörde allt. ”Det har alltid varit du”, hävdar han.

Alla älskar Thomas

Thomas får uppskattning från alla möjliga håll efter att han avslöjat sin vän Vinnys fiffel i labbet med provsvaren. Hope kallar det han gjorde för ett hjältedåd och Ridge är stolt över sin son. Brooke är också tacksam för att sanningen kom fram, men hon ställer sig lite frågande till Thomas motiv. Kan han ärligt påstå att han inte längre har några känslor för hennes dotter och ser sig själv som den rätta mannen för henne? Thomas medger att han alltid har älskat Hope och vill hennes bästa, men om hon är lycklig med Liam så accepterar han det. Men lite senare när Thomas är ensam med sina tankar, verkar det som att hans känslor för Hope inte satt i den där tumören som har opererats bort, utan är starkare än nånsin. ”Du är mamman till mitt barn och jag kommer alltid att älska dig”, tänker han.

Ut med det gamla och in med det nya!

Steffy har haft en minst sagt omtumlande dag – hennes ofödda barn har fått en ny pappa, en resa till Paris har både bokats och avbokats och hon har fått en diamantring på fingret av sin blivande make Finn. Det är dags att ta farväl av det gamla och välkomna det nya med en symbolisk handling av stor betydelse. Japp, Liams porträtt monteras ner från väggen och ersätts av ett nytt foto med Finn. Om Liams väggboning hamnar i en låda på vinden eller nästa veckas majbrasa, framgår inte!

Nästa avsnitt
✓ Brooke försöker övertala Hope att förlåta sin man.
✓ Bill är orolig för sin son
✓ Stanna eller gå? Hope fattar ett beslut som sitt äktenskap och ger Liam beskedet.

Lämna en kommentar