ONSDAG 28 JULI 2021 • Thomas upptäcker att Vinnys död inte alls var en olycka – så dog han egentligen!

Nya uppgifter förändrar allt

Vi såg alla vad som hände den där ödesdigra kvällen i våras – när Vincent Walker dök upp på den mörka bilvägen och Liam inte hade en chans att hinna väja undan. Det rådde inga tvivel om att det var en tragisk olycka, även om den påföljande mörkläggningen och undanröjandet av bevis gjorde händelsen till en kriminell handling som nu medfört att både Liam och hans pappa Bill riskerar att dömas för mord eller åtminstone dråp. Men i dagens avsnitt framkommer helt nya uppgifter förändrar allt och visar att Vinnys död inte alls var någon olyckshändelse. Om du gillar att bli överraskad så rekommenderar vi att du slutar läsa nu och går raka vägen in på Playdays för att se det avslöjande avsnittet med egna ögon, men om du hellre vill vara förberedd på vad som komma skall, är det bara att läsa vidare.

Telefonstrul

Det hela börjar med att Thomas har problem med sin mobiltelefon. Appen med favoritspelet som han brukar fördriva tiden med vill inte gå igång och viktiga SMS från Zende har inte kommit fram. Lyckligtvis är Zende inte bara en av Forresters toppdesigners, utan även en hejare på att att lösa tekniska problem, så han erbjuder sig att hjälpa Thomas med hans trasiga lur. En total återställning verkar göra susen och får alla gamla notiser att levereras i en strid ström – inklusive ett antal SMS från Thomas avlidne barndomsvän Vinny – och en video som fångar hans uppmärksamhet.

Sanningen om Vinnys död

Thomas blir rörd till tårar när han ser videon som hans vän har spelat in precis innan bilolyckan som tog hans liv. I filmen framgår det att Vinny ångrar fifflet med Steffys faderskapsresultat som förstörde hans vänskap med Thomas, men han ville bara göra sin bästa polare lycklig. ”Du förtjänar det bästa och det bästa är Hope”, säger han och tillägger att ”Du ska vara med henne – inte Liam.” Vinny befinner sig på bilvägen när han filmar sig själv och är fullt medveten om att Liam är på väg mot honom. ”Jag gör det här för din skull”, förklarar Vinny. ”Du och Douglas ska få familjen som ni förtjänar och du behöver aldrig oroa dig för Liam igen.” Vi hör bilen med Bill och Liam närma sig, samtidigt som Vinny uttalar sina sista ord: ”Adjö polarn, jag älskar dig” och väljer att kasta sig mitt framför strålkastarna på bilen, som träffar honom och tvärnitar! Resten är förstås historia – Bill och Liam klev ur bilen och var med Vinny när han tog sitt sista andetag. En chockad Thomas inser att det som hände inte alls var en olycka, utan att Vinny begick självmord – för hans skull! De här nya uppgifterna skulle tveklöst innebära att Liam blir rentvådd från alla anklagelser och kan komma hem till sin familj igen. Men det skulle samtidigt innebära att Thomas, som nu har en chans att bli mannen i Hopes liv och bilda den familj med henne som han alltid har drömt om, återigen blir lämnad ensam och olycklig. Kommer Thomas att göra det rätta och offentliggöra Vinnys självmordsvideo – eller kommer den aldrig någonsin att se dagens ljus?

Nästa avsnitt
✓ Thomas vill göra det rätta, men något oväntat förhindrar honom.
✓ Steffy och Hope går ihop för att hjälpa Liam.
✓ Katie besöker Bill i häktet.

Lämna en kommentar