TORSDAG 11 JULI 2019・Xander ger Zoe ett skarpt ultimatum – antingen berättar de sanningen eller så är förhållandet slut. Hope ger Thomas ett besked som får honom att skynda på sina planer.

Xanders ultimatum

En desperat Zoe försöker övertala Xander att bevara hemligheten om Beth för att inte hon och hennes pappa ska hamna i fängelse. ”Det blir alldeles för många konsekvenser om vi säger sanningen”, anser hon. Men att bevara hemligheten får också en konsekvens, för Xander inser att han inte kan ha ett förhållande med en kvinna som försvarar den här bedrägliga lögnen. Antingen går de till Hope och Liam gemensamt och berättar alltihop – eller så flyttar han tillbaka till London ensam. Thomas har inget emot den sistnämnda lösningen, men Zoe brister ut i gråt när Xander tar farväl av henne. Han lämnar även Thomas med en skarp varning – om något händer med Zoe, så kommer han att gå raka vägen till polisen.

Kritik mot Hopes beslut

Hopes beslut att förlova sig med Thomas möts av hård kritik från systrarna Logan, som vet att Liam egentligen är mannen som hon älskar. Hope anser ändå att beslutet är rätt och att äktenskapet med Thomas kommer att bygga på kärlek – det vill säga hennes kärlek för Douglas och önskan att bli hans mamma. En förtvivlad Brooke försöker övertala sin dotter att ändra sig, men det är lönlöst.

Hope sexvägrar

Thomas vill fira förlovningen med Hope genom att beställa hem mat och dricka champagne. ”Sen när Douglas har lagt sig kan vi fira på tu man hand”, föreslår han. Hope förstår vad det innebär, så hon klargör att sex innan bröllopsnatten inte kommer på fråga. En frustrerad Thomas bestämmer sig för att skynda på sina planer och få Hope till altaret snarast möjligt. ”Jag kan inte vänta längre”, tänker han kryptiskt för sig själv och verkar smida nya lömska planer! □

Lämna en kommentar