FREDAG 7 JUNI 2019・Thomas uppmanar Steffy att minnas alla meningsfulla ögonblick som hon och Liam har delat. Xander och Zoes förhållande sätts på prov när hon erkänner sin mörka hemlighet.

Var ska Liam sova i natt?

Hope och Liams avskedsmiddag börjar lida mot sitt slut och har kommit fram till huvudpunkten på dagordningen – att ta farväl. Frågan är var Liam ska sova i natt? Brorsan Wyatt har erbjudit honom en sovplats, men Hope föreslår en annan lösning – ”Åk hem till Steffy.” Hon har redan pratat med hans ex-fru och det finns plats åt honom där. ”Ge flickorna en godnattpuss och påbörja ditt nya liv.” Hope tar av sig vigselringen och lämnar Liam med de motstridiga orden – ”Tvivla aldrig på att du alltid kommer att vara mannen för mig.”

Vad vill Steffy egentligen?

Thomas däremot är ganska säker på att Liam är mannen för hennes syster. Därför har hon inte plockat ner det inramade fotot med dem tillsammans. Det hänger där på väggen som en ständig påminnelse om lyckligare tider. Steffy påpekar att hon faktiskt bestämmer över sitt kärleksliv själv. Varför är det självklart att hon ens vill ha tillbaka Liam – särskilt när det inte är hans beslut att lämna Hope? Risken är stor att det gamla triangeldramat mellan dem tre skulle ta ny fart. Orkar Steffy (och vi tittare) verkligen med en runda till av det? Men när Thomas har gått och Steffy lämnas ensam med sina tankar, kan hon inte låta bli att minnas några höjdpunkter från sin romans med Liam. Kanske ett triangeldrama inte vore så dumt ändå?

Dags att erkänna

Xander försöker smälta chocknyheten att Hope och Liams dotter lever och har blivit adopterad av Steffy – utan att någon av huvudrollsinnehavarna vet om det. Zoe förklarar att det inte fanns någon annan utväg. Skurkarna hotade att döda henne om hennes pappa inte betalade sin skuld. ”Så på grund av spelproblem stal han ett barn?” utbrister Xander oförstående. Zoe förklarar att hans pappa förlöste ett annat barn samma kväll som Hope. Det barnet var dödfött, så därför kunde han enkelt göra ett byte och lägga det dödfödda barnet i Hopes famn. Zoe ber sin pojkvän att se saken från den ljusa sidan – Liam har en familj med Steffy och nu kanske de kan återförenas. Hope kommer också att gå vidare – kanske som plastmamma åt Thomas barn. Slutet gott, allting gott. Men Xander håller verkligen inte med. ”Sanningen måste komma fram nu” ryter han ilsket. Heja, Mr. X! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *