BABYLÖGNEN・Xander får nys om babyförväxlingen och kräver att sanningen kommer fram – även om hans flickvän hamnar i fängelse!

Damernas pakt

Livet går vidare för kumpanerna Flo och Zoe, som desperat försöker förtränga den stora hemlighet de bär på – att Steffys adoptivdotter Phoebe i själva verket är Hopes biologiska dotter – genom att stoppa huvudet i sanden och fokusera på sina vardagsliv. Rädslan för att hamna i fängelse för sina brott väger tyngre än deras önskan att återförena Beth med sina sörjande föräldrar Hope och Liam.

Pojkvännen får veta

Deras nervösa beteende så fort barnen kommer på tal, går inte obemärkt förbi deras pojkvänner. Flo darrar av skräck när Wyatt, som tror att hon är Phoebes biologiska mamma, överöser henne med frågor om barnets pappa. Medan Flo återigen lyckas distrahera honom med bortförklaringar, är det Zoe som oväntat nog krackelerar under pressen från Xanders påträngande frågor. Xander har länge märkt att hans flickvän döljer något och hon blir alltmer avståndstagande. Nu vill han veta varför. Innan Zoe hinner hitta på några trovärdiga förklaringar, blir de avbrutna av Maya, som förvärrar situationen ytterligare. När Maya berättar att Hope och Liam har bestämt sig för att avsluta sitt äktenskap, vaknar Zoes skuldkänslor till liv. Senare har hon ett möte med Flo och ifrågasätter om de verkligen kan stå vid sidan om och låta parets äktenskap vittra sönder, när de sitter på information som skulle kunna förhindra det. Flo är tacksam för att Zoe äntligen verkar dela den oro som hon själv har burit på i månader, så damerna kommer överens om att väga fördelar mot nackdelar. Det bästa vore om sanningen kunde komma fram utan att konsekvensen för dem behöver bli fängelse. Ingen av kvinnorna märker att Xander står i dörröppningen och lyssnar när de diskuterar sin hemlighet. Han spetsar särskilt öronen när Beth kommer på tal. Plötsligt inser Xander att hans älskarinnas märkliga humörsvängningar har något att göra med Hopes förlorade barn.

Sanningen måste komma fram

Senare konfronterar han Zoe och kräver svar på sina frågor. Zoe blir ställd mot väggen och det finns inte längre någon annan utväg än att inkludera sin pojkvän i pakten. Xander tror knappt sina öron när Zoe avslöjar att Beth inte dog på Catalina Island som alla tror. Hon lever i allra högsta grad och blir för närvarande uppfostrad som ”Phoebe” – Steffys adoptivdotter. Zoe redogör hela den häpnadsväckande historien om de förväxlade barnen för en chockad Xander, som exploderar av ilska när han förstår att hans flickvän och Flo har burit på den här hemligheten i flera månader – och låtit Hope lida helt i onödan. Deras enda ansvar i den här röran borde ha varit att återförena en sörjande mamma med sitt barn. Nu anser Xander att sanningen måste komma fram och han har inte lust att vänta på att damerna ska överväga några alternativ.

Xander tappar tålamodet

Flo blir bedrövad när hon får veta att Hope och Liam ska annullera sitt äktenskap. Flo vet att hon bär ansvaret för det som händer, så hon besöker Hope och försöker varsamt uppmuntra sin kusin att ändra sig och stanna i äktenskapet med Liam – utan att avslöja varför. Senare går Flo vidare till Zoe och rapporterar vad hon försökte göra. Hon är helt oförberedd när Xander avbryter dem med sitt nästa utbrott – och hotar med allvarliga konsekvenser om de inte berättar sanningen för Hope. Damerna förvandlas till nervösa vrak och befarar att ingenting kan hindra Xander från att avslöja babykomplotten för familjen Logan – och polisen. Mycket riktigt. Xander förlorar tålamodet med de kluvna kvinnorna och bestämmer sig för att sätta stopp för den här förfärliga situationen en gång för alla! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *