Steffy lider av svåra smärtor efter en trafikolycka och nu riskerar hon att fastna i ett livsfarligt beroende av värktabletter!

Komplikationer

Steffy skulle bara ta en tur med motorcykeln och fundera över meningen med livet, när hon krockade med Bill Spencers bil i en korsning. Nu ligger hon på sjukhus och återhämtar sig från brutna revben och ryggskott, men är ändå tacksam för att ha klarat sig med livet i behåll. Trots att skadorna orsakar extremt mycket smärta, vägrar hon be om någon smärtlindring. ”Hon har ett härdat yttre som gör att hon måste intala sig själv om att hon mår bra, vilket hon förstås inte gör” förklarar skådisen Jacqueline MacInnes Wood för tidningen Soap Opera Digest. Steffy lider inte bara av fysiska skador, utan även känslomässiga komplikationer som trafikolyckan medför. ”Hon är arg på sig själv för att hon återigen råkade ut för en motorcykelolycka”, påpekar Wood. ”Hon vill finnas där för sin dotter, men hon vet att hon inte kan göra det just nu. Hon är fast på sjukhuset, så det är väldigt svårt. Men hon är besluten att kämpa vidare. Med tanke på hennes problem med Hope, Liam och Beth, känns det tungt för henne att de tar hand om Kelly. Hon har så många tankar i sitt huvud. Den här olyckan medför verkligen att Steffy rannsakar sig själv och hur hon lever sitt liv.”

Lidande i det tysta

Som vi tittare har märkt, försöker Steffy bagatellisera sina smärtor och har tackat nej till Dr. Finns erbjudande om smärtstillande mediciner. Men så fort de anhöriga vänder ryggen till, klarar hon inte av att hålla masken längre och kvider av smärta. Det var tydligt i måndagens avsnitt inte minst, när hon till slut valde att tacka ja till medicinering ändå.

Pillerberoende?

Trogna Glamour-tittare vet att ingenting händer utan anledning och eftersom serien väljer att göra en så stor sak av Steffys smärtlindring, måste vi förmoda att det här är upptakten till en ny vändning i handlingen. ”Låt mig gissa – Steffy blir beroende av värktabletter”, skrev en tittare på Twitter efter att måndagens avsnitt hade sänts, och fick genast medhåll av många andra tittare som hade dragit samma slutsats. Frågan är vilka konsekvenser det skulle få om Steffy utvecklar ett drogberoende. Glamour har bekräftat att Dr. Finnegan kommer att bli den nya mannen i Steffys liv – men betyder det här att han även kommer att bli hennes langare av receptbelagda tabletter? Skulle Liam bli Steffys räddare i nöden och hjälpa sin ex-fru, eller skulle han kräva ensam vårdnad om Kelly för att hon är en olämplig förälder? Många frågetecken väntar på svar och vi får helt enkelt fortsätta att följa Glamour varje dag på Playdays för att se hur den här historien utvecklar sig.

Lämna en kommentar