TORSDAG 29 OKTOBER 2020 · Thomas hallucinerar att skyltdockan pratar med honom. Liam tvivlar på att Thomas har förändrats. Carter har planerat en romantisk afton åt Zoe.

Den talande dockan

För ett år sedan var Thomas beredd att ljuga, manipulera och (kanske till och med) döda för att Hope skulle bli kvinnan i hans liv. Hans besatthet var nära att kosta honom hans mentala hälsa, men på sistone verkar Thomas ha bearbetat sina inre demoner och blivit en trevlig kille igen. I dag är ett återfall nära förestående när Thomas lägger beslag på en skyltdocka, som är en kopia av Hope och har använts i marknadsföringen av hennes kollektion, och tar med dem hem till sin bostad. Thomas är väldigt imponerad av Hope-dockan och hur naturtrogen den är originalet. ”Formgivningen, hantverket, ögonen, läpparna… precis som Hope”, konstaterar han och är helt fixerad när han smeker dockans plastiga kind. Han besinnar sig för ett ögonblick och inser att det här inte är klokt. Vad håller han på med? Han måste lämna tillbaka dockan på Forrester innan någon upptäcker att den är försvunnen. Men när han ska förpacka den hör han plötsligt ett ”Nej, stäng inte in mig i kartongen igen.” Thomas förstår att hans psyke spelar honom ett spratt, men kan inte låta bli att ge efter för sin hallucination när dockan uttrycker orden som han har längtat efter att få höra från Hope: ”Jag vill vara med dig och jag vet att du vill det också.”

Har Thomas förändrats?

Douglas har blivit en del av Hope och Liams familj sedan Thomas gick med på att dela vårdnaden om sin son med Hope. Liam känner sig som en riktig pappa åt pojken, medan Hope ändå tycker de måste respektera Thomas faderskap. Hon kommer aldrig att lita på honom till fullo igen, men märker att han verkligen anstränger sig för att bli en bättre människa. ”Thomas har nog accepterat att vi inte har någon framtid tillsammans” tror hon, lyckligt ovetande om sin roll i den sjuka dockteater som just nu utspelas hemma hos Thomas!

Nästa avsnitt
✓ Thomas blir alltmer fixerad av Hope-dockan.
✓ Brooke befarar att Thomas försöker tränga sig på i Hopes liv.
✓ Zende får oväntat besök av sin svärfar.

En kommentar

  1. HERREGUD vad sjukt, nu har författarna blivit knasiga igen.

Lämna en kommentar